Novice


V sklopu projekta ProsperAMnet je izšla 5. številka Novičnika (Newsletter)

Glavni cilj projekta ProsperAMnet (Progressing Service Perfomnace and Export Results of Advanced Manufactures Networks) je podpreti napredne proizvajalce z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi iz območja Srednje Evrope, za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah s pomočjo novih, inovativnih orodji. Izšla je 5. številka Novičnika, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi informacijami.

Arhiv: HITREJE POSTATI VEČJI. KORPORACIJE IN STARTUPI. 1+1=3

Kaj imata skupnega inovacijski praksi Scania in Swisscom ter kaj se od tega lahko naučimo mi? Vabimo vas na brezplačen @Zoom dogodek , ki bo v sredo, 17. novembra 2021 od 9.00 do 15.00. Dogodek bo preplet kratkih predavanj, delitev izkušenj in iskrivih debat v omizjih.

Arhiv: Priložnosti za slovensko agroživilstvo na trgih Zaliva

Zalivske države (GCC) Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdska Arabija in Združeni arabski emirati predstavljajo pomembno regijo s trgovinskega in naložbenega vidika za države Evropske unije. EU je bila največja trgovinska partnerica GCC v letu 2020 (17,8 % uvoza), hkrati pa Zalivske države predstavljajo Evropski uniji šesto najpomembnejšo izvozno destinacijo. Z željo, da bi podrobneje predstavili priložnosti, potrebe in posebnosti poslovanja v okviru Zalivskih trgov na področju agroživilske panoge, vas vabimo na seminar, ki bo potekal 29. novembra 2021 od 12. ure naprej na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani (Dimičeva 13, Dvorana A, 1. nadstropje).

Arhiv: EU Business Talks: 16. november 2021 ob 14.00 uri, Francija

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 16. novembra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Bruno Constans, direktor marketinga in inovacij v GEFCO Group, s sedežem v Parizu v franciji. Podjetje ima več kot 70-letno tradicijo in je danes glavni igralec v avtomobilski logistiki v celotni Evropi in med desetimi glavnimi podjetji na področju multimodalnih rešitev dobavnih verig na globalnem nivoju. Celotna skupina zaposluje 11.500 ljudi, ima 47 hčerinskih podjetij po celem svetu in dosega letni promet v višini 3,8 milijard EUR.

Arhiv: eKonferenca: GoDigital 2021 – Just do IT

Konferenca GoDigital, neodvisna poslovna konferenca na področju digitalizacije v Sloveniji, bo zaradi epidemioloških razmer in odloka vlade 18. novembra potekala online in bo v znak digitalne solidarnosti za vse udeležence brezplačna. Gostila bo tako domače kot tuje strokovnjake. Letos je umeščena tudi v program predsedovanja svetu EU. Osrednja tema letošnje konference GoDigital – Just do IT bo vpliv digitalizacije na produktivnost in konkurenčnost. Osredotočili se bomo na vprašanje “zakaj” je digitalizacija tako pomembna za podjetja, organizacije ter kakšne poslovne učinke prinaša. Konferenca bo letos še bolj zanimiva, atraktivna in podprta z inovativnimi primeri dobrih praks. Za vse udeležence smo pripravili tudi spletno B2B srečanje, kot priložnost za mreženje in pridobivanje novih poslovnih kontaktov. Se vidimo na GoDigital 2021!

5 namigov za doslednejše vodenje

Del dobrega vodenja je tudi sprejetje doslednega sloga vodenja. Če kot vodja pokažete, da je pravičnost del vašega doslednega stila vodenja, boste pridobili zaupanje članov tima, to pa vam bo pomagalo zgraditi močnejši tim. Na portalu officevibe.com smo našli pet namigov za doslednejše vodenje.

Arhiv: Evropski teden zmanjševanja odpadkov_20. do 28. november 2021

ETZO letos v ospredje postavlja ukrepe za preprečevanje nastajanja odpadkov v sistemu krožnih skupnosti, pri čemer poudarja pomen sodelovanja in solidarnosti. Vsa podjetja, organizacije in posameznike vabimo, da se udeležijo aktivnosti v sklopu ETZO in prijavijo svojo akcijo, s katero bodo povezali svojo lokalno skupnost v prizadevanju za zmanjševanje količin odpadkov!

Arhiv: 16. Vrh slovenskega gospodarstva_29. november 2021

Letošnji Vrh slovenskega gospodarstva bo posvečen horizontom prihodnosti. Gospodarstveniki bodo razpravljali o nujno potrebnih ukrepih na štirih ključnih področjih kratkoročnega in srednjeročnega razvoja Slovenije: - Zeleni načrt in digitalna transformacija - Reindustrializacija – z raziskavami, kadri in viri - Povezljivost – družbena, transportna, mednarodna - Vloga države in finančnega sistema Poseben gost bo Björn Kuipers, nogometni sodnik, ki je sodil finale EURO lige med Italijo in Anglijo. V svojem motivacijskem govoru z naslovom »Performance under pressure« (Nastop pod pritiskom) bo pokazal, kaj je mogoče doseči s pravo komunikacijo.

Odločni NE zapiranju gospodarstva, nujna okrepitev spoštovanja PCT in precepljenosti prebivalstva

Ob slabšanju epidemiološke slike v naši državi in regiji in vse glasnejših pozivih stroke k »popolnemu zaprtju države« je Gospodarska zbornica Slovenije še pred sprejetjem zadnjih vladnih odlokov ponovno opozorila, da zaprtje gospodarstva ni sprejemljivo. Pozvala je k doslednemu preverjanju pogoja PCT in spoštovanju preventivnih ukrepov na vseh področjih javnega življenja, od vseh državljanov pa pričakuje odgovorno ravnanje. Svoje članstvo je pozvala, da k zaustavitvi hitro naraščajočega trenda okužb pripomore tudi s spodbujanjem višje precepljenosti zaposlenih v podjetjih.

Državna pomoč zaradi odpovedanih dogodkov

Sedanje epidemiološke razmere predstavljajo izziv tudi za organizatorje dogodkov. Ob tem velja opozoriti, da je še vedno v veljavi povabilo Ministrstva za gospodarski razvoj in infrastrukturo za najavo dogodkov in vloge za pomoč industriji srečanj, če pride do odpovedi dogodkov ali njihove omejene izvedbe. Pomoč je predvidena za dogodke, ki so načrtovani v obdobju od 1. avgusta do vključno 31. decembra letošnjega leta.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.