Novice


Arhiv: DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

Spoštovani starši učencev višjih letnikov osnovnih šol in dijakov. Dan odprtih vrat je dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. Potekal bo v četrtek, 29. novembra 2018 ob 16.30 uri v več kot 100 podjetjih.

ATA zvezek: posebnosti v Turčiji

Spoštovani, posredujemo vam informacijo pri začasnem uvozu blaga z ATA zvezkom v Turčijo.

Arhiv: Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko

Vljudno vas vabimo, da se udeležite strokovnega seminarja »Napotitev delavcev na Dansko in Švedsko«, ki ga organiziramo v četrtek, 22. novembra 2018, od 09:00 do 13:00 ure v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, Dvorana F/medetaža. Na seminarju vam bomo predstavili: • dansko, švedsko ter slovensko zakonodajo glede napotitev delavcev v obravnavani državi (vrste napotitve, obveznosti delodajalcev pri spoštovanju danskega in švedskega delovnega prava, potrebna dokumentacija, prijava na uradne organe, kontrola delovne inšpekcije) ter • postopke prijave delavcev, s praktičnimi primeri iz prakse.

Arhiv: Minimalna plača že sedaj 41 % višja kot v 2010

Predlog Levice o dvigu minimalne plače v letih 2019 in 2020 ni nov, je pa enako nevaren, kot je bil pred letom dni. Je teptanje mednarodnih dogovorov o socialnem dialogu, k čemur so se predstavniki vlade zavezali na prvi seji ESS pred dobrim tednom. Šokirani smo nad odzivom koalicijskih strank, ki naj bi podprle tako nerazumen predlog Levice. Še na zadnji seji (petek, 26. oktobra) smo s strani predsednika Vlade RS prejeli jasno zagotovilo, da bodo spremembe pri minimalni plači usklajene s socialnimi partnerji. Čeprav večina podjetij ne bo čutila dviga minimalne plače, bo to velik problem za podjetja, kjer je ustvarjena dodana vrednost na zaposlenega pod 20.000 EUR in kjer dela 70.000 zaposlenih.

Arhiv: Poziv podjetjem iz Severne Primorske za posredovanje informacije o morebitni škodi zaradi ujme

Spoštovani člani in članice GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, glede na vremensko ujmo, bi želeli preveriti ali ste bili deležni večjih težav zaradi vremena pri opravljanju vaše gospodarske dejavnosti. Prosimo vas, da nas najpozneje do 9. 11. 2018 seznanite z vašimi morebitnimi posebnimi težavami na elektronski naslov: oz.sev-primorska@gzs.si Ekipa GZS SPGZ

Objavljen je Javni poziv zainteresiranim gospodarskim subjektom za prijavo načelnega interesa za izgradnjo poslovnih objektov v POSLOVNO-EKONOMSKI CONI NOVA GORICA - KROMBERK

Interesenti naj kontaktirajo Tanjo Gregorčič na email: tanja.Gregorcic@nova-gorica.si ali 05 335 0 105

Arhiv: 1. prednovoletno srečanje članov GZS Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica

Spoštovani člani Severno Primorske gospodarske zbornice! Vzemite si čas in si rezervirajte četrtek popoldan, dne 22. novembra 2018, ko se bomo srečali na prvem prednovoletnem srečanju članov SPGZ. Naj podrobnosti ostanejo zaenkrat še skrivnost. Uradno vabilo boste prejeli po pošti. Ekipa GZS Severno Primorske gospodarske zbornice.

Arhiv: Ob začetku pogajanj za višje plače v javnem sektorju

Začenjajo se pogajanja o dvigu plač v javnem sektorju. Malo je znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

Odgovorno. Krožno. Gospodarno.

V okviru projekta RETRACKING razvijamo konkurenčni model za pravilno ravnanje z odpadki, ki vsebujejo polimerne kompozite, utrjenimi s steklenimi vlakni (GFRC). Z izboljšano prepoznavnostjo in sledljivostjo snovnega toka bomo ustvarili pogoje za prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.