Novice


Arhiv: EU Business Talks: 12. oktober 2021 ob 14.00 uri, Avstrija

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 12. oktobra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gostja bo Lisa-Marie Fassl, so-ustanoviteljica in direktorica Female Founders, s sedežem na Dunaju v Avstriji. Njena organizacija je vodeči evropski eko-sistem za podjetnice, ki rešuje vprašanja razlik med spoloma z zagotavljanjem dostopa do financiranja podjetij, ki jih vodijo ženske.

Arhiv: Sedem namigov za ustvarjanje inovacijske kulture

Ustvarjalnost in inovativnost nista zgolj stvar trenutnega navdiha ob nemogočih urah, kot včasih mislimo, ampak se odvijata v naših timih v naših pisarnah med delovnim časom. Na portalu forbes.com smo našli sedem namigov, kako v delovnem okolju ustvariti kulturo, v kateri se pretakajo ideje, ki prinašajo inovativne rešitve.

Arhiv: Kampanja Ti si na vrsti Taksistka: Da izpeljemo iz pandemijo, potrebujemo tebe

UKC Ljubljana je s partnerji izpeljal manjšo kampanjo Ti si na vrsti o pomembnosti upoštevanja ukrepov in možnostih za obvladovanje epidemije covida-19. Vabljeni k ogledu enega od spotov, kjer predstavniki različnih skupin prikazujejo, zakaj je tako pomembno, da vsak izmed nas izkoristi vse možnosti, ki so na voljo za preprečevanje širjenja okužb.

Arhiv: Nova izdaja revije Glas gospodarstva – september-oktober

V številki revije Glas gospodarstva, ki izide v teh dneh, si lahko preberete pogovor z direktorico GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, dr. Tatjano Zagorc, s katero smo se pogovarjali o trenutnem stanju v živilskopredelovalni industriji in izzivih, ki jo čakajo. Dr. Aleks Jakulin je pred prihajajočim Dnevom inovativnosti z nami delil svoje poglede na inovacije, startup kulturo in možnosti, ki jih ima Slovenija. Preverili smo vzdušje v jugovzhodni regiji, katere so prednosti registracije znamke in še veliko več. Vabljeni k branju!

Arhiv: Dan inovativnosti

Dopoldanska inovacijska konferenca bo posvečena inovatorjem in inovacijam Slovenk in Slovencev po svetu. Organiziramo jo v sodelovanju z Društvom v tujini izobraženih Slovencev (VTIS). Slovesna podelitev nacionalnih priznanj GZS za inovacije 2021 bo ob 17. uri. Na spletni strani si lahko ogledate predstavitve vseh inovacij za nacionalna priznanja GZS in oddate glas za svojo najljubšo inovacijo.

Arhiv: CYBER Night - že tretjič!

CYBER Night je vsakoletni dogodek, ki združuje mlade talente iz vse Evrope, da se zabavajo in tekmujejo v svojih veščinah kibernetske varnosti! Izziv poteka na pobudo Društva OWASP Slovenija in Projektne pisarne GZS. Letoš že drugič se bodo v okviru tekmovanja CYBER Night udeleženci soočili z reševanjem različnih varnostnih izzivov in si prislužili nova znanja, kot so kriptografija, stenografija, obratno inženirstvo, izkoriščanje spletnih in strežniških ranljivosti ...

Arhiv: Brez razvojne kapice ni razvojnega preboja

Potem ko je Vlada RS iz predloga Zakona o debirokratizaciji črtala razvojno kapico, na Gospodarski zbornici Slovenije odločevalce pozivamo, da vnovič premislijo o tej odločitvi. Razvojna kapica najbolje naslavlja izzive odliva možganov in sodobnega trga.

Arhiv: Predlog zakona o izvajanju Uredbe EU o evropskih ponudnikih storitev množičnega financiranja za podjetnike

Obveščamo Vas, da je Ministrstvo za finance v petek, 1. oktobra 2021 na spletni strani E-demokracija objavilo Predlog Zakona o izvajanju Uredbe EU o evropskih ponudnikih storitev množičnega financiranja za podjetnike. Množično financiranje predstavlja alternativo klasičnim nezavarovanim bančnim posojilom, kot so prekoračitve na bančnem računu ali posojila na podlagi kreditnih kartic, ki trenutno predstavljajo glavni vir financiranja zagonskih ter malih in srednjih podjetij. Pri množičnem financiranju gre za posredovanje, pri katerem ponudniki storitev množičnega financiranja, upravljajo javnosti dostopno digitalno platformo, preko katere podjetniki, ki želijo na trgu pridobiti finančna sredstva, vzpostavljajo stike s potencialnimi vlagatelji. Pri tovrstnem množičnem financiranju gre za obliko posojila ali pridobitve prenosljivih vrednostnih papirjev, lahko pa tudi za druge finančne instrumente.

Arhiv: JAVNI POZIV »VAROVANJE INOVACIJSKEGA POTENCIALA«

Javna Agencija Spirit je konec preteklega tedna objavila Javni poziv »Varovanje inovacijskega potenciala«, katerega predmet je zagotavljanje obratnega kapitala - dodelitev spodbud za sofinanciranje upravičenih stroškov dela raziskovalca, ki ga bo prijavitelj navedel v vlogi na raziskovalno razvojni in inovacijski dejavnosti prijavitelja v obdobju upravičenosti stroškov.

Arhiv: Smernice IP glede preverjanja izpolnjevanja PCT pogoja za delodajalce oziroma upravljalce

Informacijska pooblaščenka (v nadaljevanju: IP) je objavil Smernice o preverjanju PCT pogoj za delodajalce oziroma upravljalce, za posameznike in za šole.

Arhivi