Novice


Arhiv: Vlada sprejela osnutek #PKP6

Vlada Republike Slovenije je na svoji sobotni seji sprejela osnutek zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 - t. i. #PKP6. Danes bo osnutek zakona predstavila na Ekonomsko socialnem svetu, nato pa ga bo sprejela na dopisni seji. Predvidoma v sredo bo predlog zakona posredovan v obravnavo v Državni zbor in predstavljen širši javnosti.

Arhiv: FUTURE 4.0

Odličen letni dogodek namenjen povezovanju korporacij in startup-ov s poudarkom na Industriji 4.0.

Arhiv: GoDigital 2020- Digitalni svet 2020

Digitalizacija je v času širjenja covid-19 doživela neverjeten razcvet. Digitalne tehnologije in orodja so se v teh mesecih izkazali kot ključni za olajšanje poslovanja, prodaje, dobavnih verig, proizvodno avtomatizacijo ... Ne le v gospodarstvu, tudi v celotni družbi je digitalizacija prispevala k okrepitvi medsebojne komunikacije.

Arhiv: Poziv za glasovanje NAJ INOVACIJA PO IZBORU JAVNOSTI 2020

Priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni predstavljajo najvišja nacionalna priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij ter s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Letos bo Dan inovativnosti potekal 30. novembra 2020. Ponosni smo, da so letos med prejemniki nacionalnih priznanj za najboljše inovacije kar štiri podjetja iz severnoprimorske regije - podjetje Incom d.o.o. z inovacijo LEONE Rose cone, podjejte BIA Separations d.o.o. z inovacijo Razvoj procesa čiščenja genskega zdravila Zolgensma (onasemnogene abeparvovec-xioi) z uporabo CIMmultus ™ monolitnih kolon, podjetje TIK d.o.o., proizvodnja medicinskih pripomočkov z inovacijo Razvoj produkta in tehnologije za nov urinski kateter s hidrofilnim nanosom in vodno vrečko ter podjetje Kolektor Group d.o.o. z inovacijo Pogon oljnega separatorja. Do 22. novembra 2020 lahko oddate svoj glas za naj inovacijo po izboru javnosti 2020.

Arhiv: Oktobrska gospodarska klima v EU-27 nespremenjena

Oktobrska gospodarska klima v EU-27 kot tudi v območju evra je bila kljub širjenju zajezitvenih ukrepov nespremenjena glede na vrednost v septembru. Med večjimi gospodarstvi se je predvsem poslabšala v Franciji (-4,5) in na Češkem (-4,9), medtem ko se je v Nemčiji celo okrepila (1,5). Krepitev v Nemčiji je bila predvsem posledica rasti zaupanja v industriji ter v trgovini na drobno. Najbolj se je pričakovano poslabšalo zaupanje potrošnikov, kar je povezano z medijskim poročanjem o novem valu zajezitvenih ukrepov. V prihodnjih mesecih pričakujemo slabšanje gospodarske klime (manj izrazito kot v spomladanskih mesecih), ker se zajezitveni ukrepi širijo tako v Evropi kot v ZDA, kar bo imelo vsaj začasen vpliv na šibkejše povpraševanje po trajnih dobrinah ter domačih storitvah.

Arhiv: 7 namigov za produktivna spletna srečanja

Vodenje spletnih srečanj z osebami z različnih lokacij je težko vodljivo. Toda če se pripravite vnaprej in spletne sestanke dobro strukturirate in moderirate ter minimizirate možnosti komunikacijskih šumov, lahko spletna srečanja postanejo ne le izredno učinkovita platforma za povezovanje deležnikov in zaposlenih vašega podjetja, temveč vam lahko pomagajo tudi prihraniti denar, na primer pri potnih stroških.

Arhiv: Mini konferenca Investicijskega sklada pobude Tri morja

SID banka v petek 6. novembra 2020 organizira virtualno mini konferenco Investicijskega sklada Tri morja, ki bo v duhu aktualnih razmer zaradi pandemije COVID-19 potekala digitalno.

Arhiv: ZZZS je pripravil nekaj pomembnih informacij in gradiv glede pravic v primeru odsotnosti povezanih z okužbami s COVID-19

Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), ki je začel veljati dne 24. 10. 2020 in ki je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 152/2020 uvaja novo pravico – pravico do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni (20. člen). Delavec je lahko odsoten z dela zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti od dela, ki ga izda izbrani osebni zdravnik, torej brez predhodne ugotovitve razlogov za takšno odsotnost z dela s strani osebnega zdravnika zavarovanca, do tri zaporedne delovne dni, in sicer največ enkrat v posameznem koledarskem letu. Za čas te odsotnosti je delavec upravičen do nadomestila plače, ki ga izplača delodajalec, ki nato zahteva refundacijo od ZZZS.

Arhiv: Vse informacije, vezane na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom, na enotnem spletnem mestu

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vse informacije, vezane na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom, objavlja na enotnem spletnem mestu. Na tej spletni strani, ki se dnevno posodoblja, objavljajo tudi pojasnila na podlagi prejetih vprašanj in naših odgovorov.

Arhiv: Izšla nova panožna številka GG - Varnost in zaščita

Varnost - priložnost. V tem času, ki pred nas postavlja nemalo izzivov, se posvečamo vprašanju varnosti z vseh vidikov: kibernetske, fizične (varovanje in obramba), požarne, varnosti pri delu, zaščiti in reševanju. Za varnost moramo skrbeti podnevi in ponoči, pravijo strokovnjaki. Ne spreglejte intervjuja z Ivanom Kraljem, direktorjem Arexa, nekdanjim nagrajencem GZS, ki je dejal, da se lahko v času konflikta hitro zgodi, da ti prijatelji obrnejo hrbet.

Arhivi