Novice


Arhiv: Gospodarski e-forum z direktorjem TRIMO d.o.o., Božo Černila CEO

GZS Regionalna zbornica Postojna vabi dne 24. februarja 2021 ob 10h na gospodarski e-forum z direktorjem podjetja TRIMO d.o.o., Božo Černila.

Arhiv: Poslovne priložnosti v Vietnamu

Vljudno vas vabimo, da se udeležite spletnega seminarja »Poslovne priložnosti v Vietnamu«, ki bo potekal 2. marca 2021, od 09.30 do 10.30 ure in v okviru katerega bodo slovenskim podjetjem predstavljene sledeče tematike: Učinki in poslovne priložnosti, ki jih prostotrgovinski in investicijski sporazum EU z Vietnamom prinaša s postopno odpravo skorajda vseh carin ter boljšim dostopom do trga bančnih, pomorskih, transportnih in drugih storitev ter primer dobre poslovne prakse uspešnega slovenskega podjetja, ki ima med drugimi azijskimi gospodarskimi središči svoje predstavništvo tudi v Ho Ši Minhu in tam prisotnim mednarodnim podjetjem že dobro desetletje zagotavlja celostne telekomunikacijske storitve.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/5_23. februar 2021

V letošnji peti ediciji bo gost Luca Costa Sanseverino, ustanovitelj in partner podjetja F3BAS iz Rima v Italiji.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja_18. februar 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih.

Arhiv: Poslovne prilžnosti v Nevadi

Odpirate podjetje v ZDA, želite investirati ali pa iščete poslovne priložnosti v zvezni državi Nevada? Udeležite se dveh dogodkov, ki jih za zainteresirana tuja podjetja pripravljajo ameriške lokalne gospodarske institucije iz Nevade. V torek 16. februarja 2021 ob 15.00 uri bo potekal webinar z naslovom SelectUSA - Virtual Tour: Nevada. V okviru enournega webinarja bodo predstavljene prednosti pri poslovanju z ameriško zvezno državo Nevada, izzivi in priložnosti za sodelovanje na področjih naprednih tehnologij (pametna mesta), lokalno gospodarstvo in področja za morebitno sodelovanje. Poleg močne IT industrije, alternativnih energetskih virov, avtomobilske industrije je Nevada poznana tudi na področju storitev ( turizem, hotelirstvo, igralništvo,…). Lokalno gospodarsko politiko in usmeritve bodo predstavili govorniki iz državnih ustanov, agencij, podjetij, izobraževalnih institucij in nekaterih drugih področij.

Arhiv: Kaj morajo vedeti nasledniki za učinkovit prevzem družinskega podjetja

Obstaja veliko predavanj kako prenesti podjetje, zelo malo pa je takih, ki bi naslednike pripravila na ta prevzem. Ker vemo, da je tematika prenosa iz dneva v dan vedno bolj aktualna, smo se odločili za brezplačno predavanje našim članom.

Arhiv: P4L 2020 - SPODBUDE ZA MSP ZA RAZVOJ IN UVAJANJE NOVIH PRODUKTOV V LESARSTVU 4.0

Podjetja, ki razvijajo nove ali izboljšujejo izdelke na področju predelave lesa in lesnih tvoriv (delež lesa več kot 50 %) v lesnopredelovalni panogi lahko prejmejo od 50.000 EUR do 500.000 EUR nepovratnih sredstev, oz. do 45 % za nakup nove opreme in povezanih stroškov. Povečanje razpoložljivih sredstev bo na razpolago za naslednje odpiranje vlog. Rok za oddajo vlog je 15. 2. 2021 do 14:00 ure.

Arhiv: KIBERNETSKI NAPADI NA ELEKTRONSKO POŠTO IN KAKO PREPREČITI POSLOVNO ŠKODO

V času pandemije COVID-19 so zaposleni bolj kot kdaj koli prej najšibkejši člen v verigi kibernetske varnosti vsake organizacije. Pogosto so izpostavljeni napadom z ribarjenjem in vedno pogosteje tudi izsiljevalski programski opremi. Zato morajo biti izobraženi in izurjeni zaposleni z visoko zavestjo o kibernetski (ne)varnosti cilj vsakega delodajalca. S sodobnim pristopom lahko zaposlene izurite do te mere, da bodo kritično presojali prejete vsebine in ne podlegali izurjenim napadalcem. Spoznajte, kako lahko avtomatizirano treniranje uporabnikov na dolgi rok reši problem socialnega inženiringa v vaši organizaciji in ustvari požarni zid kar z vašimi zaposlenimi. KDAJ? Četrtek, 18. februar 2021 ob 14.00

5 namigov za konstruktivno podajanje povratnih informacij na daljavo

Delo od doma je še vedno eden najpomembnejših ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, zato smo poiskali pet namigov o tem, kako dati konstruktivne povratne informacije zaposlenim pri delu na daljavo. Podajanje povratnih informacij je sicer vedno dobrodošlo, saj zaposlenim omogoča, da kar najbolje izkoristijo svoj potencial.

Arhiv: Anketa o družbeni odgovornosti

Sredi januarja smo objavili kratek vprašalnik v povezavi z družbeno odgovornostjo podjetij/organizacij, ki ga izvajamo v okviru certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Vsem, ki ste ga že izpolnili, se najlepše zahvaljujemo! Tiste, ki pa tega še niste storili, vljudno prosimo za sodelovanje in vas vabimo k izpolnitvi vprašalnika do vključno 25. februarja 2021.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.