Novice


Arhiv: Sprejet načrt sproščanja ukrepov in podaljšanje epidemije za 30 dni

Vlada je na dopisni seji 9. aprila sprejela Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19 in podaljšala epidemijo za 30 dni. Odpravila je omejitev gibanja ponoči, ostaja pa še naprej prepoved zbiranja in prireditev ter prehajanja med regijami, ki je dovoljeno le izjemoma, spremembe pa so tudi pri izjemah za vstop v državo.

Arhiv: Preveritev interesa za cepljenje med zaposlenimi v Občini Ajdovščina

Občina Ajdovščina preverja interes za cepljenje med zaposlenimi, zato za namen čim prejšnjega in učinkovitega cepljenja prosi, da do četrtka, 15. aprila 2021 na elektronski naslov civilne zaščite Ajdovščina pošljete število zaposlenih, ki izkazujejo interes.

Arhiv: VABILO ČLANOM GZS K PREDLAGANJU KANDIDATOV ZA PREDSEDNIKA / PREDSEDNICO GZS

50. člen Statuta Gospodarske zbornice Slovenije določa, da traja mandat predsednika GZS dve leti in je lahko ista oseba ponovno izvoljena. Sedanjemu predsedniku GZS Boštjanu Gorjupu se mandat izteče 26. maja 2021. Skupščina GZS bo volila predsednika GZS na svoji seji, 5. maja 2021.

Arhiv: Javni razpis - DIVA Open Call! Slovenski INFO dan

Projekt DIVA v okviru programa Interreg Ita-Slo povezuje mala in srednje velika podjetja (MSP) s kulturno-kreativnim sektorjem z namenom inovacijskega soustvarjanja. Podjetja imajo priložnost izboljšati inovacijski potencial, razširiti tehnološke meje, razviti prebojne storitve in prototipe ter spodbujati prelomne procese. Soustvarjanje lahko navdihne nove načine razmišljanja in omogoča ključne preboje na področju gospodarskih in družbenih inovacij.

Arhiv: JAVNI RAZPIS - P1 PLUS 2021 - GARANCIJE SKLADA ZA BANČNE KREDITE S SUBVENCIJO OBRESTNE MERE

Namen produkta P1 plus 2021 je zagotavljati ugodno financiranje MSP ter s tem omogočiti ugodnejše pridobivanje bančnih kreditov MSP, še posebej za zagotovitev likvidnosti in ohranitev delovanja MSP z namenom omilitve posledic COVID-19 na njihovo poslovanje, za izvedbo tehnološko zahtevnejših projektov. Podjetja lahko zaprosijo za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 1.250.000 EUR, z znižano obrestno mero, z ročnostjo do 10 let in koriščenje moratorija do dveh let. Roki za oddajo vlog: 20.4., 5.5., 20.5., 5.6., 20.6., 5.7., 5.9., 20. 9., 5.10. in 20. 10. 2021.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" No 2021/11, 20. april 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se odvijajo ob torkih. V tokratnem pogovoru, ki bo potekal v torek, 20. aprila 2021 ob 14. uri po slovenskem času bo gost Rudolf Mauderer (lastnik) in njegova sodelavka Severine Wenig iz podjetja ruma-consult iz Nürnberga v Nemčiji. Podjetje se ukvarja z vstopom tujih podjetij na nemški trg. Razvili so "Tradigital – Marketing« orodje za pridobivanje novih strank, ki pomeni popolno ujemanje med tradicionalnimi marketinškimi metodami in vedno novimi smernicami digitalnih marketinških orodij.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 15. april 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V tokratnem Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 15. aprila 2021, med 9. in 12. uro, vam bodo na voljo svetovalci za trge Nemčija, Velika Britanija in Višegrajskih držav.

Arhiv: Poslovni vstop na trg ZDA - odprta vprašanja in odgovori

Gospodarska zbornica Slovenije obvešča svoje člane, ki jih zanima poslovanje z ZDA, da bo v sredo 14. aprila 2021 potekala ZOOM konferenca z naslovom "Poslovni vstop na trg ZDA - odprta vprašanja in odgovori", ki jo bo izvedla Slovensko ameriško poslovno združenje SABA iz Clevelanda v sodelovanju s slovenskim Veleposlaništvom iz Washingtona. Napovedana konferenca je prva izmed načrtovanih na temo gospodarsko - trgovinskega sodelovanja med Slovenijo in ZDA.

Arhiv: Slovenska gospodinjstva v 2020 privarčevala vsak četrti evro

Zaradi precej nižjih izdatkov za končno potrošnjo se je močneje povečalo varčevanje gospodinjstev. Stopnja varčevanja gospodinjstev (delež bruto varčevanja v bruto razpoložljivem dohodku gospodinjstev) je znašala 30,2 %. Po prvi oceni so gospodinjstva v Sloveniji v letu 2020 privarčevala četrtino svojega razpoložljivega dohodka, kar je bilo za 11,7 odstotne točke več kot v letu 2019. Ta trend je bil prisoten v večini gospodarstev po svetu.

Arhiv: NIJZ: preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu

NIJZ bo v okviru projekta Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu organiziral spletne dogodke in programe izobraževanj ter usposabljanj, ki bodo brezplačni in dostopni širši javnosti. Prvi spletni dogodek bo 21. aprila 2021 ob 13.uri. Prijava je možna do 19. aprila 2021.

Arhivi