Novice


Arhiv: Kako preprečevati covid-19 v delovnem okolju

Na skupni novinarski konferenci smo predstavniki strokovnih institucij, pristojnih ministrstev in delodajalskih organizacij spregovorili o pomenu zaščite zaposlenih pred koronavirusno boleznijo za zagotavljanje nemotenega delovanja gospodarskih družb in javnih ustanov ter o podpori, ki jo pri načrtovanju ukrepov nudijo strokovne službe.

Arhiv: Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022«

Cilj javnega razpisa je izboljšati možnosti mikro, malih in srednjih podjetij pri vstopu oz. širitvi poslovanja na tuje trge in tako povečati njihovo mednarodno konkurenčnost. Sofinancira se vzpostavitev in nadgradnja elektronskega poslovanja s tujimi trgi v podjetjih in vključuje elektronsko izmenjavo med partnerji, digitalizacijo nastopov na sejmih, spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, produktno-prodajne videe in krepitev kompetenc – usposabljanja. Naslednji rok je 1. 10. 2020.

Arhiv: PTP je objavil brezplačna programa za mlade podjetnike in ambiciozne posameznike in skupine

Primorski tehnološki park vabi mlade podjetnike, da se vključijo v GoStartup šolo in tako hitreje napredujejo v svojih prizadevanjih za rast in zavoj posla. Pripravili so tudi intenziven sklop delavnic GoStartup Weekend za tiste, ki bi se želeli seznaniti s procesom, kako priti od ideje do produkta. Torej za ljudi, ki se šele spogledujejo z možnostjo podjetništva ali pa želijo izboljšati svoje kompetence in možnosti zaposlitve. Udeležba na obeh programih je brezplačna.

Arhiv: ECQA vodja EU projektov - novi finančni okvir EU 2021 - 2027 ponuja nove priložnosti za črpanje EU sredstev

Bliža se nov finančni okvir EU 2021 – 2027, ki ponuja nove priložnosti tudi za črpanje EU sredstev v okviru različnih EU skladov in centraliziranih programov. Prijave na razpise, ki omogočajo črpanje teh sredstev, zahtevajo specifična znanja posameznikov zato, vas vabimo na usposabljanje za pridobitev certifikata ECQA vodja evropskih projektov.

Arhiv: Razpis za Nagrade GZS za leto 2020

Objavljen je Razpis Nagrad za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2020. Vljudno vabljeni k prijavi.

Arhiv: Preprečevanje širjenja covid-19: spremembe pri prehajanju meje

28. avgusta 2020 je bil v Uradnem listu objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije, ki spreminja 3. in 14 točko prvega odstavka 10. člena. 3. točka se po novem glasi: »3. osebo v gospodarskem prometu ali dejavnostih, ki se ob prehodu meje izkaže z ustreznimi dokazili o opravljanju prometa ali dejavnosti v Republiki Sloveniji ali tujini. Kadar gre za osebo, ki je zaposlena pri tujem podjetju, ki izvaja storitev v Republiki Sloveniji, in pri tem biva v Republiki Sloveniji, mora ta oseba ob prehodu meje predložiti tudi naslov prebivališča v Republiki Sloveniji;«

Arhiv: 15. september: Podelitev Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Rdeča nit letošnje podelitve je "Učenje je pot …«. Vabljeni k neposrednemu spremljanju prenosa preko spletne strani.

Arhivi