Novice


Poslovni nasveti v času koronavirusa

Pregled nad ključnimi ukrepi po #PKP7 ter #PKP6; informacije o trenutno veljavnih omejitvah, splošne poslovne informacije ... To in še mnogo več na spletni strani Poslovni nasveti v času koronavirusa.

Pojasnilo glede kriznega dodatke po #PKP7

V pomoč državljanom in drugim deležnikom je finančno ministrstvo objavilo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

Arhiv: ZRSZ: Opomnik o izteku rokov

Miti in resnice o 21. členu #PKP7

Kaj določa 21. člen novega #PKP7? Prisilno upokojevanje, obvezno upokojevanje… ali morda kaj drugega? Ali delavcu res pripada 10 plač odpravnine? Ali 21. člen #PKP7 prinaša nove stroške delodajalcem? Odgovore na vprašanja je pripravila Pravna služba GZS.

Arhiv: Slavnostna digitalna skupščina zbornic, ustanovljenih z istim aktom

V leto 2021 Gospodarska zbornica vstopa z visokim jubilejem, obeležujemo namreč 170 let delovanja najstarejše gospodarske asociacije na slovenskih tleh. 12. januarja leta 1851 je uradno v Ljubljani začela delovati prva čez-sektorska gospodarska zbornica na Slovenskem. Prav na 12. 1. 2021 organiziramo posebno slavnostno digitalno skupščino vseh zbornic, ustanovljenih z istim aktom. Na srečanje smo tako povabili predsednike zbornic Avstrije, Madžarske, Slovaške, Romunije, Češke in Hrvaške, kjer bi si v okviru pogovora na okrogli mizi izmenjali poglede na trenutne razmere, naslednje korake za nov gospodarski zagon in prihodnje sodelovanje.

Popotresna obnova na Hrvaškem

Cenjene članice, spoštovani člani, v zadnjih tednih tudi na Gospodarski zbornici Slovenije spremljamo razmere in dogajanje na Hrvaškem, kjer je prebivalce prizadelo več uničujočih potresov. Obžalujemo, da so v že tako izrednih in zahtevnih razmerah, ki jih povzroča COVID-19, soočeni še s posledicami naravne nesreče. Želimo si, da se razmere čim hitreje stabilizirajo.

Gospodarska zbornica Slovenije v teh dneh praznuje visok jubilej -170-letnico svojega obstoja

Leto 2021 predstavlja za vašo, za našo Gospodarsko zbornico Slovenije pomembno prelomnico. Ravno v teh dneh namreč praznujemo visok jubilej - 170-letnico svojega obstoja.

Pojasnila glede kriznega dodatka

V pomoč državljanom in drugim deležnikom objavljamo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

Arhiv: COVIDX - DATA vs. COVID-19

COVID-X je program z razpisi za podjetja v EU v višini 100.000 EUR neposrednega financiranja za validacijo njihovih podatkovnih rešitev pri enem od kliničnih partnerjev iz Italije, Španije ali Švedske. Če vaše podjetje že samo pripelje ponudnika zdravstvenega varstva, ki lahko potrdi rešitev, bo finančna podpora znašala do 150.000 EUR. Rešitve morajo obravnavati izzive, povezane z diagnozo, prognozo ali nadaljnjim spremljanjem bolnikov s COVID-19.

POZIV K PREDLOŽITVI INFORMACIJ O NAJNOVEJŠIH TEHNOLOŠKIH REŠITVAH OZIROMA INOVACIJAH ZA CENTER ZNANOSTI

Z namenom promocije in popularizacije znanosti v Republiki Sloveniji ter s ciljema spodbuditi zanimanje za znanost ter povečati vlogo znanja v družbenem in gospodarskem okolju želi MIZŠ vzpostaviti primerno znanstveno in izobraževalno infrastrukturo, katere delovno ime je »Center znanosti«. V ta namen je Ministrstvo objavilo poziv oziroma t. i. strokovni dialog za pridobitev informacij o inovativnih rešitvah in produktih, novih tehnoloških rešitvah in produktih, trajnostnih rešitvah ... Rok za prijavo: 15. 2. 2021

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.