Novice


Arhiv: Gradiva seje Sveta za varnost in zdravje pri delu

V ponedeljek, 27.9.2021, sta bila na seji Sveta za varnost in zdravje pri delu predstavljena naslednja dva dokumenta: - Predlog Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen, - Akcijski načrt za izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu 2018-2027 v drugem triletnem obdobju (2021-2023). V kolikor imate pripombe/predloge v zvezi s tema dokumentoma, vas prosimo, da jih pošljete do srede, 6.10.2021, na naslov: urska.sojc@gzs.si. S prejetimi predlogi bomo seznanili pristojne organe.

Arhiv: VAVČERJI

(Ponovno) je objavljenih nekaj zanimivih vavčerjav, med njimi vavčer za patente, modele, znamke in vavčer za prototipiranje. MSP-jem oz. prijaviteljem, ki želijo korisititi vavčer oz. enostavne spodbude malih vrednosti preko Slovenskega podjetniškega sklada od min. 300 EUR do največ 9.999 EUR za različne vsebine, so na voljo brezplačne informacije preko INFO TOČK za posamezen vavčer, pomoč pri pripravi vloge in pomoč pri pripravah zahtevka pa lahko pridobite pri svetovalcih mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT) Svetovanje in pri ostalih institucijah, ki so določene za posamezen vavčer (DIH Slovenija, Urad za intelektualno lastnino Lokacije, SPIRIT Slovenija).

Arhiv: GLASUJTE ZA NAJ INOVACIJO PO IZBORU JAVNOSTI

Izmed 210 inovacij, ki so letos kandidirale na razpisih regionalnih gospodarskih zbornic, se na nacionalnem nivoju za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovacije poteguje 41 najboljših zlatih regionalnih inovacij, ki so na spletni strani razvrščene po abecednem redu predlagateljev. Tako kot vsako leto tudi letos izbiramo najboljšo inovacijo po izboru javnosti. Oddajete svoj glas še danes ali najkasneje do petka, 8. 10. 2021.

Arhivi