Novice


Arhiv: WEBINAR: Kako optimizirati prodajne in vodstvene procese v kriznih situacijah?

V kriznih situacijah številna podjetja izgubijo kontrolo nad komunikacijo in pomembnimi procesi znotraj podjetja in posledično stik s svojimi kupci in trgom. Zato je pomembno, da se med seboj povežemo vodje, prodajniki ter lastniki podjetij. Samo z večjo skupnostjo, znanjem, izkušnjami in prodornostjo lahko izkoristimo priložnost nastopa na novo nastajajočem tržišču. V okviru 90-minutne webinar delavnice vas bosta predavatelja popeljala skozi Transolution Business koncept, kjer bosta predstavila primer prodajnih in vodstvenih procesov nemškega globalnega tekstilnega podjetja ter slovenskega podjetja. Sreda, 13. maj 2020 / 10.00 - 11.30

Arhiv: Nemčija podaljšuje nadzor na mejah do 15. maja 2020

Nadzor na mejah z Avstrijo, Švico, Francijo, Luksemburgom, Dansko, Italijo in Španijo (slednji v smislu letalskih povezav) se bo nadaljeval vsaj do 15. maja 2020.

Arhiv: UO GZS o posledicah koronakrize na slovensko gospodarstvo

Člani UO GZS so na današnji e-seji ocenili posledice koronakrize na slovensko gospodarstvo ter se seznanili z aktivnostmi GZS v času sprejemanja vladnih ukrepov. Seznanili so se tudi z Letnim poročilom GZS 2019 in ga poslali v potrditev Skupščini GZS

Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako?

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A) za delodajalce določa tudi ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost. Za izvedbo teh ukrepov so predvidene tudi spremembe pri predlaganju REK obrazcev. FURS je objavil preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov.

Arhiv: Rok za oddajo REK-1 obrazcev za izplačane plače in nadomestila za marec 2020 podaljšan do 15.5.2020

Zaradi izvedbe prilagoditev na sistemu eDavki, ki so bile potrebne za uvedbo novih vrst dohodkov za izplačila na podlagi interventne zakonodaje, je bila oddaja obrazcev za izplačila v skladu z ukrepi iz interventnega zakona omogočena 23. 4. 2020. Ker določeni delodajalci sprememb v zvezi z interventnimi ukrepi, potrebnih za izvedbo koriščenja interventnih ukrepov pri obračunu plač, še niso uspeli implementirati v programskih podporah za oddajo REK-1 obrazcev, se rok za oddajo teh obrazcev podaljšuje na 15. 5. 2020.

Arhiv: WEBINAR: Čaj z razlogom: Poslovanje z Združenim Kraljestvom po Covid-19

vropa že rahlja ukrepe ob epidemiji covid-19, podjetja zaganjajo poslovanje. Izkoristite priložnost in se udeležite spletnega seminarja v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Britansko-slovenske gospodarske zbornice o poslovanju na trgu Združenega kraljestva. Skupaj z britanskimi strokovnjaki in slovenskimi izvozniki bomo govorili o specifikah britanskega trga, uspešnem prodora na trg Združenega kraljestva in izkušnjah slovenskega podjetja pri poslovanju z Britanci. V ponedeljek, 11. maja 2020 / 15.00 - 15.45

Arhiv: Še do 9. maja čas za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov

Novela ZIUZEOP-A je v svojem 52. členu določila nov (daljši) rok za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov na podlagi IZJAVE. Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci morajo IZJAVO preko eDavkov po novem vložiti do 9.5.2020 (in NE do 30.4.), če želijo oprostitev za marčevske (od 13.3.2020 dalje) in aprilske prispevke, ki sicer zapadejo v plačilo 20.4. in 20.5.2020. Če želijo zavezanci oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20.6.2020, je rok za predložitev IZJAVE nespremenjen, to je do 31.5.2020.

Arhiv: Veljati začele spremembe in dopolnitve zakona o interventnih ukrepih ZIUZEOP-A

S 1. majem so pričele veljati Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (ZIUZEOP-A). Novela prinaša nekatere spremembe pri dosedanjih ukrepih ter tudi pri uveljavljanju povračila nadomestila plače zaposlenih. Delodajalci, ki so delavce poslali na čakanje oz. so ti delavci odsotni iz razloga višje sile (za obdobje od 13.3.), lahko vloge pri Zavodu RS za zaposlovanje za povračilo nadomestila sedaj oddajo do vključno 9. maja. Vloge naj vložijo delodajalci, ki niso pravočasno vložili vloge. Vložijo jo lahko tudi v primerih, ko vloge za delavce na čakanju niso podali (glede na nove pogoje pa delodajalci sedaj vlogo želijo oddati), ali pa so jo podali in je bila vloga zavrnjena ali zavržena.

Arhiv: WEBINAR: Spopadanje s stresom v kriznih situacijah

Kaj je kriza in kako jo doživljamo? Na kakšen način lahko sebi in drugim v krizni situaciji olajšamo življenje? Izkoristite priložnost in se udeležite webinarja dr. ŽeljkaĆurića, psihiatra, psihoterapevta ter soustanovitelja in direktorja podjetja O.K. Consulting, o tem, kako se spopasti s stresov v kriznih situacijah. O tem na webinarju, ki bo v petek, 8. 5. 2020 od 10. do 11. ure. Vabiljeni!

Arhiv: Nova številka revije Glas gospodarstva

Virus, ki je šel pred nekaj meseci na potep po svetu, povzroča neslutene posledice. Čeprav je še prezgodaj za oceno, koliko časa bodo trajale izredne razmere, se gospodarstvo pripravlja na daljše obdobje, v katerem se bomo soočali s posledicami epidemije. Kljub težkim časom je treba iskati nove priložnosti. O tem, kaj dobrega lahko podjetjem prinese novi koronavirus, lahko preberete v novi številki revije Glas gospodarstva, ki izide v teh dneh. Preberete lahko, kako so se proizvodna podjetja spopadla z novimi razmerami in za kako pomembno se je v času pandemije izkazala digitalizacija. Več tudi o tem, na čem temeljijo gospodarske napovedi in kakšne so razmere v komunalni dejavnosti.

Arhivi