Novice


Poslovni klepet "Business Talk" No 2021/12, 11. maj 2021 ob 14.00 uri

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bo odvijal v torek, 11. maja 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratna gostja bo Dr. Petra Rihar, partner v odvetniški pisarni Lanter Law Firm, s sedežem v Zurichu, kjer svetuje posameznikom in podjetjem glede nacionalnega in mednarodnega gospodarskega prava. S Petro, ki je drugače iz Slovenije, se bomo pogovarjali o značilnostih poslovanja s Švico in kaj vse moramo pri tem upoštevati.

Arhiv: PROMOCIJA SEJMA in B2B razgovori med kitajskimi in evropskimi podjetji

Online dogodek - petek 7. maj 2021 Tako kot že v preteklih letih, bo tudi letos med 8. in 11. junijem potekal velik sejemski dogodek z imenom CHINA – CEEC EXPO & INTERNATIONAL CONSUMER GOODS FAIR, ki je namenjen promociji in ustvarjanju novih priložnosti gospodarsko trgovinskega sodelovanja med LR Kitajsko in državami Vzhodne in Centralne Evrope. Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju s partnersko institucijo CECZ ( Central European Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte ter organizatorji sejma iz mesta Ningbo vabijo slovenska podjetja, da se udeležijo promocijskega dogodka, ki mu bodo sledili individualni b2b razgovori med kitajskimi uvozniki/kupci/distributerji ter evropskimi izbranimi dobavitelji široko potrošnih izdelkov.

Vabilo na brezplačno predavanje na temo: Davčno nevtralen prenos s.p. na d.o.o., 20. 5. 2021 ob 15.30 uri

Vabimo vas, da se udeležite brezplačnega predavanja Inštituta MOST, ki bo 20. 5. 2021 ob 15.30 uri kjer bo beseda tekla o najpogostejših razlogih za prenos s.p. na d.o.o., o pasteh prenosa in na kaj je potrebno še posebej paziti...Vabljeni!

Arhiv: Kampanja promocije cepljenja proti covid-19

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so skupaj z Ministrstvom RS za zdravje in Uradom vlade RS za komuniciranje oblikovali kampanjo promocije cepljenja proti covidu-19 za delovne organizacije s skupnim sloganom »Nalezimo se dobrih navad - cepimo se«.

Podaljšanje državne zavarovalne sheme (TOP UP produkt) do konca leta 2021

Slovenija sledi podaljšanju koriščenja ukrepov za zavarovanje in (po)zavarovanje kratkoročnih tujih terjatev pred komercialnimi, nekomercialnimi in drugimi tveganji, povzročenimi zaradi epidemije covid-19 (skladno z usmeritvami Evropske komisije).

ZZZS: Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila prek sistema SPOT ali vmesnika eNDM

Na podlagi uveljavitve novele Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja (objavljeno v Uradnem listu RS, številka 61/21, z dne 16. 4. 2021) bo od 1. 1. 2023 elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil obvezno za vse poslovne subjekte. Novela vsebuje določbo o obveznem elektronskem vlaganju zahtev za povračilo izplačanega nadomestila prek sistema SPOT za delodajalce, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije (PRS). Zahtevke za refundacijo v papirni obliki bodo lahko vlagali le delodajalci, ki so fizične osebe, in sicer za delavce, ki so zavarovani z zavarovalno podlago 016 (za gospodinjske pomočnice, osebne tajnice, delavce na kmetiji in podobno).

Arhiv: Znana kandidata za predsednika GZS

27. maja 2021 poteče mandat dosedanjemu predsedniku Gospodarske zbornice Slovenije Boštjanu Gorjupu. Po Pravilniku o volitvah organov GZS sta bili v roku vloženi dve kandidaturi za novega predsednika GZS. Kandidata sta: Tibor Šimonka, SIJ - Slovenska industrija jekla, d.d. in Simon Franko, BASF SLOVENIJA, trgovsko in proizvodno podjetje, d.o.o.

Samo za člane GZS SPGZ: Brezplačno svetovanje s področja optimizacije stroškov

Članice in člane obveščamo, da imate možnost koriščenja 30 minutnega brezplačnega svetovanja na področju optimizacije stroškov - vsak ponedeljek med 15. in16.00 uro po predhodni najavi.

Arhivi