Novice


Arhiv: Zahteva reprezentativnih delodajalskih organizacij, da strošek testiranja ni breme delodajalca

Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije smo na Vlado RS naslovili predlog za določitev pravnih podlag, na osnovi katerih bodo zaposleni, ki morajo na delovnem mestu izpolnjevati pogoj PCT, stroške testiranja krili sami. Vladi predlagamo še izoblikovanje jasnega stališča, po katerem se čas testiranje ne všteva v delovni čas zaposlenih, ter določitev eksplicitnih pravnih podlag, ki bodo delodajalcu omogočale preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT pri zaposlenih in ustrezno ukrepanje v primeru neizpolnjevanja le-tega.

Arhiv: Izvozna svetovanja v vašem podjetju

Po obdobju izvoznih svetovanj preko video povezav nas veseli, da se vedno bolj srečujemo v živo. S svetovalci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP) na GZS nadaljujemo z obiski podjetij na terenu. Če si tudi vi želite srečanja na sedežu vašega podjetja, nam to sporočite preko spodnjega obrazca.

Arhiv: Gospodarska delegacija na EXPO 2020 Dubaj: NAPREDNI MATERIALI in TEHNIČNO-TEHNOLOŠKE REŠITVE ZA PAMETNE TOVARNE

Predstavnike slovenskih podjetij s področij naprednih materialov in tehnično-tehnoloških rešitev za pametne tovarne, ki želijo obiskati svetovno razstavo EXPO 2020 Dubaj in se na slovenskem in izbranih tujih paviljonih srečati z novimi potencialnimi poslovnimi partnerji, vljudno vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo potekala od 21. do 24. novembra 2021.

Arhiv: Poslovne priložnosti na Češkem - točen termin bo objavljen naknadno

Med Gospodarsko zbornico Slovenije in Češko gospodarsko zbornico v Pragi potekajo priprave in usklajevanja glede možnosti izvedbe spletnega dogodka, ki bo potekal pod imenom Slovensko Češki gospodarski forum predvidoma v drugi polovici oktobra ali prvi polovici novembra.

Arhiv: Z nami na trge Mediterana!

V okviru programa Interreg SI -AT začenjamo na GZS z aktivnostmi za podjetja v okviru projekta Go MED. Namen projekta je opolnomočiti podjetja, ki vstopajo na tuje trge. V ta namen bodo organizirane delavnice ter individualna svetovanja za podjetja. Kot je že v imenu projekta navedeno, se osredotočamo na sledeče mediteranske države Francija, Italija, Španija, Hrvaška, Malta, Albanija, Grčija in Ciper. Zainteresirana podjetja vabimo v petek , 24.9.2021 na virtualno promocijsko delavnico, kjer bomo konkretno predstavili, katere delavnice in svetovanja bodo organizirane.

Arhiv: Slovenska rast BDP v 2. četrtletju 2021 enaka kot v EU-27

Slovenski BDP v 2. četrtletju je bil realno že blizu ravni iz leta 2019, k čemur sta prispevali tako pozitivna revizija podatkov za predhodna četrtletja kot rast domače potrošnje v 2. četrtletju 2021.

Arhiv: 5 namigov za zmanjšanje fluktuacije zaposlenih

Fluktuacija zaposlenih je pričakovan pojav, mogoče pa jo je zmanjšati in z ustreznimi načini ohraniti talente v timu. Na portalu officevibe.com smo našli 5 namigov, kako ohranjati pripadnost zaposlenih in zmanjšati njihovo odhajanje.

Arhiv: Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

Pandemija covida-19 je v številnih dejavnostih pomembno spremenila pogoje poslovanja, zato nas zanima vaše okvirno videnje poslovanja v prihodnjem letu. Vabljeni k sodelovanju v anketi, ki vam bo vzela 2-3 minute časa. S sodelovanjem lahko pridobite tudi poročilo o pričakovanjih z drugih evropskih trgov.

Arhiv: Kampanja Ti si na vrsti

Gasilec: »Priskoči na pomoč pri gašenju posledic covida«. UKC Ljubljana je s partnerji izpeljal manjšo kampanjo Ti si na vrsti o pomembnosti upoštevanja ukrepov in možnostih za obvladovanje epidemije covida-19. Vabljeni k ogledu enega od spotov, kjer predstavniki različnih skupin prikazujejo, zakaj je tako pomembno, da vsak izmed nas izkoristi vse možnosti, ki so na voljo za preprečevanje širjenja okužb.

Arhiv: Grow Slovenia with Google

Želite razvijati digitalne veščine, spremeniti obstoječe ali oblikovati nove poslovne modele, ustvariti nova delovna mesta ter povečati učinkovitost, konkurenčnost in rast podjetja? GZS- Združenje za informatiko in telekomunikacije vas kot partnerji projekta Grow Slovenia with Google vabijo, da se pridružite na brezplačnih 90 minutnih delavnicah z vodilnimi domačimi strokovnjaki digitalnega sveta. Delavnice so za vse člane GZS brezplačne in bodo potekale online. Izbirate lahko med različnimi področji: • Digitalni marketing in digitalne veščine • Digitalni marketing in digitalne veščine v turizmu • Umetna inteligenca v marketingu in spletni prodaji

Arhivi