Novice


Arhiv: PRIPOROČILA UKREPOV ZA ZAJEZITEV COVID-19 V PODJETJU

Za obvladovanje izjemnih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, morajo podjetja sprejeti ukrepe za zagotavljanje varnosti zaposlenih pri opravljanju dela. Priporočila so pripravljena v sodelovanju z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki so takšne ukrepe že vključila v spremenjene poslovne procese.

Arhiv: Potovanje serviserjev v Nemčijo

V vednost vam posredujemo odgovore Slovenske gospodarske zveze iz Celovca in Münchenskega konzulata glede potovanja serviserjev na relaciji SLOVENIJA-AVSTRIJA-NEMČIJA in izvedbe del v Nemčiji.

Arhiv: Posebna ponudba članov GZS

Oglejte si posebno ponudbo, ki so jo za vas pripravili člani GZS. Trenutno ponudba obsega brezplačna orodja za delo na daljavo in zaščitno opremo.

Arhiv: Informacija o zaščitnih maskah

Arhiv: Izjava za javnost- SI-CERT pripravil napotke za varno delo do doma

Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT se zavedajo, da je veliko podjetij in organizacij v kratkem času prešlo na delo od doma, posledično pa ta način dela lahko pomeni večjo izpostavljenost določenim tveganjem in zlorabam na splet. V prihajajočih tednih ne smemo pozabiti na varnost, saj spletni kriminalci še toliko bolj iščejo priložnost, kako lahko izkoristijo zmedo in nepričakovane dogodke in pričakujemo lahko še več poskusov družbenega inženiringa z namenom kraje gesel, okužb z izsiljevalskimi virusi in spletnih goljufij.

Arhiv: Poziv delodajalcem: o nameravanem organiziranju dela na domu obvestite inšpektorat za delo

Obvestilo: Delodajalci morate o nameravanem organiziranju dela na domu obvestiti Inšpektorat za delo po elektronski pošti.

Arhiv: Vlada RS: Podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

Vlada Republike Slovenije je na 5. dopisni seji sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil. Izdala je tudi Odlok, s katerim določa, da ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško. Zamikajo se roki za predložitev davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti in davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb ter za oddajo letnih poročil Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (vse za leto 2019) z 31. marca na 31. maj 2020.

Arhiv: Ukrepi Slovenskega podjetniškega sklada za omilitev posledic koronavirusa. Za dodatna vprašanja in informacije pišite na: info@podjetniskisklad.si

Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe, ki bodo doprinesli k omilitvi posledic širjenja koronavirusa. Nekateri so vezani na prilagoditve že uveljavljenih finančnih spodbud in instrumentov, prav tako pa bo uvedeni novi likvidnostni krediti. Predvideni paket ukrepov skupaj je trenutno načrtovan v višini 115 milijonov EUR.

Arhiv: Anketa: poslovanje v razmerah koronavirus - 18. marec 2020

Vabimo vas, da odgovorite na vprašanja o vplivu koronavirusa na vaše poslovanje. Na podlagi odgovorov bomo dopolnili predloge Vladi za dodatne ukrepe za pomoč podjetjem.

Arhiv: MGRT in GZS se strinjata: proizvodnja se ne sme ustaviti

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup sta se sestala z namenom izmenjave mnenj glede zapiranja tovarn in proizvodnih obratov. Z vidika, da ne bi zapiranje ogrozilo tudi oskrbe prebivalstva, sta se strinjala, da se proizvodni procesi ne smejo ustaviti. Ob tem apelirata na gospodarstvenike, da organizirajo delovne procese tako, da v največji meri zaščitijo zdravje svojih zaposlenih. To je ta trenutek najbolj pomembno.

Arhivi