Novice


Arhiv: JAVNI RAZPIS ZA DODELJEVANJE SPODBUD V OKVIRU INICIATIVE EUREKA 2021

Podjetja lahko pridobijo subvencijo za izvajanje mednarodnih raziskovalno – razvojnih projektov, katerih cilj je pridobivanje novih znanj ter razvoj novih, spremenjenih ali bistveno izboljšanih proizvodov, postopkov ali storitev. Projekti se lahko izvajajo v obliki industrijskih raziskav in eksperimentalnega razvoja. Tržni del aktivnosti ni predmet sofinanciranja. Maksimalna višina sofinanciranja: do višine 100.000,00 EUR na leto za posameznega prijavitelja. Projekt lahko poteka do 36 mesecev. Rok za oddajo vlog je 19. 4. 2021.

Arhiv: WHY A KILLER GO-TO MARKET ALWAYS WINS OVER A GREAT PRODUCT

Žalostna zgodba je, da veliko podjetje z boljšim distribucijskim sistemom lansira nekaj povsem podpovprečnega in zmaga. Prav zato je ubijalski prihod na trg bistveno bolj pomemben od odličnega produkta. Četrtek, 18. marca ob 14.00 preko spleta.

Arhiv: Ali robotizacija in avtomatizacija industrije jemlje delovna mesta?

Dan Podjed, Peter Wostner, Mateja Gerečnik, Matija Petrin, Lidija Jerkič, Sara Čučnik in Marjan Rihar se bodo posvetili vprašanju Ali je strah pred robotizacijo upravičen ter kako digitalizacija in avtomatizacija vpliva na delavstvo. Torek, 16. marca ob 10.00 preko spleta.

Arhiv: RAZVOJNE SPODBUDE MED LETI 2021 -2027

Priložnosti za podjetja v novi finančni perspektivi 2021-2027, v okviru Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) ter kateri javni razpisi bodo na voljo že v letošnjem letu. Ponedeljek, 15. marec 2021 ob 10.30 preko spleta.

Arhiv: Poslovanje s Turčijo 18.3.2021

Primorska gospodarska zbornica vas vljudno vabi na zelo zanimiv in aktualen spletni dogodek, na katerem vam želijo predstaviti male skrivnosti »Poslovanja s Turčijo«. Glavna govornika na dogodku bosta ga. Asuman Kilic Turkes, gospodarska atašejka Republike Turčije v Sloveniji in g. Borut Škabar, častni konzul Republike Turčije v Kopru. Spletni dogodek bo v četrtek 18. marca 2021 ob 10.00 uri.

Arhiv: Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnem sporu - Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnem sporu

S strani Ministrstva za pravosodje smo v strokovno usklajevanje prejeli osnutek Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnem sporu s pozivom k podaji morebitnih obrazloženih komentarjev oz. predlogov.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" No 2021/8, 23. marec 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bodo odvijali v torkih ob 14. uri. Tokratni gost bo Dr. Johann Spitzer, direktor podjetja Spitzer Advice iz Avstrije. Podjetje se ukvarja z odpiranjem trgov, poslovnim razvojem in internacionalizacijo. Specializirano je za trge Severne in Južne Amerike. Dr. Spitzer je doktorant Unverze v Trentu v Italiji , tekoče govori nemško, angleško, špansko in italijansko.

Arhiv: Spletni dogodek Družba 5.0

Gospodarska zbornica Slovenije in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, vas vljudno vabita, da se udeležite spletnega dogodka na temo Družba 5.0 / Society 5.0, ki se bo tokrat osredotočil na kibernetsko varnost (Cyber Security) in urbano mobilnost v zraku (Urban Air Mobility). Spoznajte odziv Japonske v primeru kibernetskih groženj. Ugotovite, zakaj je urbana mobilnost v zraku prihodnost pametnih mest.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/7, 16 marec 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bodo odvijali v torkih ob 14. uri. Tokratni gost bo gospod Jurij Jaš, direktor podjetja Impakta Metal s sedežem v Ljubljani. Podjetje se ukvarja z mednarodno trgovino z metalurškimi izdelki in inženiringom. Poslujejo v več kot 50 državah po vsem svetu in so eden izmed zanesljivih dobaviteljev jekla in izdelkov iz jekla v Evropi, Aziji in Afriki.

Arhiv: Brezplačno testiranje pri vstopu v Slovenijo iz Italije

Obveščamo vas, da je od 10. marca 2021, na podlagi prizadevanja ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch, v sodelovanju z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem in ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom, pri vstopu v Republiko Slovenijo na mejah z Republiko Italijo omogočeno brezplačno testiranje za vse osebe, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu (čezmejni dnevni migranti, šolarji, dvolastniki ipd.). Te izjeme lahko vstopajo v Slovenijo, če predložijo negativni rezultat PCR ali HAG testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od sedem dni od dneva odvzema brisa. Gre za pomemben korak k olajšanju opravljanja vsakodnevnih obveznosti prebivalcev obmejnega pasu.

Arhivi