Novice


Arhiv: OBVESTILO - naročanje na testiranje za gospodarstvo v tednu od 8. do 12. marca 2021

Obvestilo o terminih in načinu naročanja za hitro testiranje v tednu od 8. 3. 2021 do 12. 3. 2121.

Arhiv: Naročanje za hitro testiranje v tednu od 8. - 12. 3. 2021

Obveščamo vas o terminih in načinu naročanja za hitro testiranje v času od 8. - 12. 3. 2021.

Arhiv: Virtualna B2B srečanja na Technology & Business Cooperation Days 2021

Če vaše podjetje ponuja produkte in/ali storitve v segmentih: rešitve za Industrijo 4.0 in Smart Factory, energetsko učinkovite proizvodne tehnologije in viri, trajnostna energija in mobilnost, merilna orodja, je to priložnost za vas.

Arhiv: ZAŠČITA IN TRŽENJE TEHNOLOGIJ ZA RAZISKOVALCE IN PODJETJA

Izdan je Zbornik o zaščiti in trženju tehnologij za raziskovalce in podjetja. Za pripravo Zbornika so glave staknile skupaj Pisarne za prenos tehnologij in znanja osmih slovenskih univerz in raziskovalnih inštitutov. Predstavljena so ključna področja prenosa znanja v gospodarstvo, vse od osnov intelektualne lastnine, postopka prijave, prevzema in trženja službenih izumov pa do sodelovanja z gospodarstvom.

Arhiv: NEPOVRATANA SREDSTVA ZA POMOČ MSP ZA INTELEKTUALNO LASTNINO

V decembru 2021 je bil vzpostavljen sklad nepovratnih sredstev v višini 20 milijonov EUR (Ideas Powered for Business SME Fund), ki malim in srednjim podjetjem (MSP) s sedežem v EU pomaga pri pridobivanju pravic intelektualne lastnine v obliki vavčerjev za intelektualno lastnino.

Arhiv: NEPOVRATNA SREDSTVA EUIPO

Dogodek za podjetnike, ki iščete denar, prave kontakte, pospeševalniške programe in mentorje za zagon ter rast vašega podjetja. Predstavljeni bodo 3 različni razpisi in programi podpore, da boste pridobljeni denar čim bolje unovčili.

Arhiv: V naslednjem tednu bo naročanje za izvedbo hitrih testov potekalo izključno preko portala Zdravstvenega doma Nova Gorica

Obveščamo vas, da bo v prihodnjem tednu naročanje testiranja zaposlenih v gospodarstvu, za katere velja obveznost 7-dnevnega testiranja, potekalo neposredno preko portala ZD Nova Gorica . O pričetku delovanja spletne aplikacije na spletni strani ZD Nova Gorica vas bomo seznanili.

Arhiv: Kakšno bodočo ureditev proizvajalčeve razširjene odgovornosti na področju embalaže in odpadne embalaže si želijo slovenski proizvajalci?

Pridružite se nam na spletnem seminarju "Kakšno bodočo ureditev proizvajalčeve razširjene odgovornosti na področju embalaže in odpadne embalaže si želijo slovenski proizvajalci?", kjer bomo predstavili tuje prakse različnih ureditev PRO v EU (Belgija, Nemčija, Češka). Seminar bo organiziran v spletni aplikaciji ZOOM. Kotizacije ni. Prijave sprejemamo do 9. 3. 2021 do 18:00 ure.

Arhiv: Načrt za okrevanje in odpornost - poziv za pripombe in predloge

Voditelji držav članic so na Evropskem svetu dne 21. 7. 2020 sprejeli dogovor glede Večletnega finančnega okvira za obdobje 2021–2027 in Instrumenta za okrevanje. Slovenija si je izpogajala izjemen razvojni okvir EU financiranja. Na časovnici do leta 2029 bo upravičena do okvirno 10,2 milijarde evrov, od tega gre za 6,6 milijarde evrov nepovratnih sredstev in 3,6 milijarde evrov posojil. Dogovor prinaša obsežna dodatna sredstva za Slovenijo, ki bodo olajšala okrevanje po krizi COVID-19 in spodbudila investicije v zeleni in digitalni prehod.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/6, 9. marec 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bodo odvijali v torkih ob 14. uri. Na šestem poslovnem klepetu bo gost gospod Gašper Maruša, partner v nizozemskem podjetju Commodity Line B.V., kjer vodi sedež podjetja v Rotterdamu. Skupaj s hčerinskima podjetjema v Dubaju in Hong Kongu, ter s pisarnami v Aziji in Afriki, podjetje trguje globalno z različnimi agroživilskimi izdelki, kot so oreški, suho sadje, semena in stročnice.

Arhivi