Novice


Arhiv: Odlog obveznosti iz kreditnih pogodb

Kdo je upravičen do odloga? Kdaj lahko zaprosite za odlog? Ali velja odlog tudi za leasinge? Na ta in še druga vprašanja, povezana z odlogom obveznosti iz kreditnih pogodb, objavljamo odgovore na spletni strani.

Arhiv: Izjava predsednika GZS: Treba intenzivno razmišljati o kakovostnem #PKP2

"Na današnjem sestanku predstavnikov gospodarskih organizacij s predsednikom vlade in ključnimi ministri smo opozorili, da je treba po #PKP1 intenzivno razmišljati o kakovostnem #PKP2, ki bo rešil likvidnostno situacijo podjetij po ponovnem zagonu," pravi predsednik GZS Boštjan Gorjup in dodaja, da "na GZS ocenjujemo, da mora biti ta paket v višini 3 mrd evrov za zagon gospodarstva v kombinaciji z državnim poroštvom komercialnim bankam, veliko večjo vlogo razvojne SID Banke ter zavarovanjem izvoznih terjatev in ostalih poslov."

Arhiv: Obvestilo za vse poslovne subjekte v regiji

Na GZS Severno Primorski gospodarski zbornici se skupaj z ostalimi regijskimi zbornicami in panožnimi združenji trudimo, da pomagamo vsem poslovnim subjektom, ki potrebujejo pomoč v času epidemije. Dnevno vas seznanjamo s pomembnimi in aktualnimi informacijami, ki jih gospodarstvo nujno potrebuje za delovanje in intenzivno dajemo pobude Vladi RS za učinkovite ukrepe, ki jih potrebujemo takoj in tiste, ki bodo pomembni za ponovni zagon gospodarstva.

Arhiv: Posel dan potem - marketinški, komunikacijski in prodajni ukrepi na 13 področjih, ki so ključna za uspešno premagovanje in izhod iz krize, ki jo povzroča epidemija Covid-19

Dokument agencije PM, poslovni mediji, povzema ključna področja, ki bi morala biti predmet resnega premisleka, odločitve in takojšnjega načrtovanja aktivnosti v podjetjih, ki jim okoliščine dovoljujejo, da lahko gledajo tudi v prihodnje mesece in leta.

Arhiv: Videokonferenca s preverjenimi dobavitelji medicinske in zaščitne opreme iz Kitajske

Na pobudo Trgovinskega urada mesta Ningbo (provinca Zhejiang ) ter v sodelovanju s partnersko institucijo CECZ - Central European Trade and Logistics Cooperation Zone iz Budimpešte, Gospodarska zbornica Slovenije vabi slovenska podjetja, uvoznike, trgovce in distributerje, organizacije ter ostale zainteresirane, da se udeležijo videokonference s preverjenimi kitajskimi dobavitelji na področju nedicinske in zaščitne opreme ter izdelkov potrebnih in namenjenih ukrepom proti virusu COVID-1. Četrtek, 9. april 2020 / 10.00 Videokonferenca bo potekala preko platforme ZOOM.

Arhiv: Varno delujoče gradbeništvo v času ukrepov proti koronavirusu - pomemben blažilec gospodarske krize

"Odgovorna podjetja so znižala število prisotnih na gradbiščih in vzpostavila zmanjšano intenziteto dela, uvedla stroga pravila obnašanja zaposlenih: od prevozov na gradbišča, izvajanja del do komuniciranja na varnih medsebojnih razdaljah. Uvedla so strogo kontrolo vstopov in izstopov na gradbišča, določila postopke dobave in razdeljevanja prehrane, uporabe skupnih sanitarij," pravi direktor GZS - Zbornice gradbeništva in IGM Jože Renar.

Arhiv: Potrdilo delodajalcu za potrebe prihajanja na delo v drugo občino

Objavljamo obrazec potrdila delodajalca, ki ga delavcu izda na podlagi Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS, za potrebe prihajanja na delo v drugo občino.

Arhiv: Odlog kreditnih obveznosti za obdobje 1 leta za vse kreditojemalce, prizadete zaradi Covid-19

29. marca je stopil v veljavo Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), ki določa interventni ukrep odloga plačila obveznosti iz kreditne pogodbe za preprečitev hujše gospodarske škode. Kreditojemalec (gospodarska družba, zadruga, društvo zavod, ustanova, nosilec kmetijskega gospodarstva, fizična oseba) lahko zaprosi, banka (ali hranilnica, podružnica tuje banke) pa mora odobriti odlog plačila obveznosti iz kreditne pogodbe za obdobje 12 mesecev. To velja tako za glavnico kot za obresti, ki pa se v času odloga še vedno obračunavajo.

Arhiv: Poziv Gospodarskega kroga k upoštevanju pripomb gospodarstva

Gospodarski krog (Gospodarska zbornica Slovenije, SBC Klub slovenskih podjetnikov, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Britansko-slovenska gospodarska zbornica, AmCham Slovenija in Združenje Manager) je na Vlado RS in poslanske skupine v državnem zboru naslovil poziv glede upoštevanja pripomb gospodarstva v zvezi s t.i. protiKoronapaketom

Arhiv: GZS posredovala predloge amandmajev na #protiKoronapaket

Gospodarska zbornica Slovenije je na Vladi RS sprejeti Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo natančno preučila ter posredovala predloge amandmajev Državnemu zboru RS.

Arhivi