Novice


Arhiv: Virtualna gospodarska delegacija v VIETNAM_2. marec 2021

Vljudno vabljeni k predstavitvi vašega podjetja vietnamskim partnerjem, potencialno zainteresiranim za industrijsko avtomatizacijo v prehrambni in tekstilni industriji, ki bo potekala v okviru slovenske virtualne gospodarske delegacije v Vietnam - udeležbo na dogodku potrdite do vključno 3. februarja 2021.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/4

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talk, ki se bodo odvijali ob torkih ob 14. uri. V letošnji četrti ediciji bo gostja Nathalie Farrugia, vodja promocij investicij na Malta Enterprise iz Valete na Malti.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/3

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talk, ki se bodo odvijali ob torkih ob 14. uri. V letošnji tretji ediciji bo gost Michael Angelo Genato, direktor in so-ustanovitelj podjetja Romlas Health Group iz Manile na Filipinih.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih.

Arhiv: TechAlert - PONUDBA TEHNOLOGIJ UL

Univerza v Ljubljani ponuja rešitve in lahko postane vaš partner v reševanju izzivov, s katerimi se srečujete v podjetju. Na njenih 23 fakultetah in 3 akademijah se dnevno rojevajo nove ideje, kreativne rešitve in neverjetni tehnološki napredki. Oglejte si tehnologije s področij biotehnologije, hrane in kmetijstva, materialov, mehanike in elektronike ter zdravja, ki so na voljo za sodelovanje, skupno nadgradnjo ali licenciranje.

Arhiv: PREGLED OSNUTKOV PROGRAMOV OBZORJE EVROPA

Zbrane informacije na enem mestu o devetih programih v okviru Obzorja Evropa, ki jih bo Evropska komisija v finalni obliki objavila aprila 2021. V celotnem programu Obzorje Evropa bo na voljo 95,5 milijarde EUR sredstev.

Arhiv: SPODBUDE ZA ZAGON INOVATIVNIH PODJETIJ (P2)

Razpis P2 je subvencija, namenjena sofinanciranju zagona inovativnih podjetij, razvoju MVP (angl. minimum viable product) in lansiranju inovativnih produktov na trg. Namen finančne spodbude P2 je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme ter ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. Višina sofinanciranja 54.000 €, rok za pred-selekcijo: 19. 3. 2020

Arhiv: IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO IN AVTORSKE PRAVICE

Na Arnesu v sodelovanju z dr. Majo Bogataj Jančič iz Inštituta za intelektualno lastnino organizirajo webinar Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice.

Arhiv: Predlog #PKP8: GZS pripravila predloge sprememb

Gospodarska zbornica Slovenije je dne 27.1.2020 na Vlado RS in poslanske skupine naslovila predloge sprememb Predloga zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (#PKP8) v amandmajski obliki. Spremembe pričakuje tako pri subvencioniranju minimalne plače kot pri ukrepih čakanja na delo, skrajšanega delovnega časa ter kratkotrajnih bolniških odsotnosti.

Arhiv: POZIV ZA POMOČ POMOČ V POŽARU POGORELE MASELCOVE DOMAČIJE V TRENTI

Dne 16.1.2021 je v požaru do tal pogorela znana trentarska Maselcova domačija, ki je veljala za eno najlepše ohranjenih in negovanih klasičnih trentarskih domačij. GZS SPGZ se pridružuje pozivu Območne enote Rdečega križa v Tolminu za pomoč.

Arhivi