Novice


Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija na Madžarsko

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Javno Agencijo SPIRIT ter z Gospodarsko zbornico Madžarske, 3. decembra 2019 v Budimpešti, organizira poslovni forum in individualne sestanke med slovenskimi in madžarskimi podjetji.

Arhiv: O patentiranju in upravljanju pravic intelektualne lastnine

Fakultete za uporabne družbene študije vabi na dogodek na temo patentiranja in upravljanja pravic intelektualne lastnine, dne 6. novembra 2019 ob 9.00 uri na sedežu fakultete.

Arhiv: Povabilo za sodelovanje v anketi

Arhiv: Vabilo članom na predstavitev KANDIDATURE ZA EVROPSKO PRESTOLNICO KULTURE 2025

Člane Severno Primorske gospodarske zbornice vabimo na javno predstavitev KANDIDATURE ZA EVROPSKO PRESTOLNICO KULTURE 2025, ki bo v GORICI, 8. novembra 2019, ob 16.30 uri –na sedežu Trgovinske zbornice Julijske krajine.

Arhiv: Davčni paket z grenkim priokusom

Slovenija ima najmanjšo dohodkovno neenakost v EU, ki se je v zadnjem času še zmanjšala. Po včerajšnjem sprejemu amandmaja stranke SD na Odboru za finance DZ, da se meja 5. dohodninskega razreda iz 80.000 evrov letnega bruto dohodka zniža na 72.000 eurov, bo verjetno tako ostalo tudi v prihodnje.

Arhiv: Povabilo potencialnim investitorjem v poslovno cono v Kromberku

Mestna občina Nova Gorica je objavila javno povabilo vsem investitorjem, ki so izkazali interes po vlaganju v poslovno cono v Kromberku in vljudno vabi k izpolnitvi prijavne dokumentacije, na podlagi katere bo komisija za izbor potencialnih investitorjev skladno s pogoji in merili ocenila prijavljene investicijske projekte potencialnih investitorjev. Z izbranimi prijavitelji bo Mestna občina Nova Gorica podpisala pismo o nameri. Prijave zbirajo do 28.oktobra 2019. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo najkasneje do ponedeljka, 28.oktobra 2019, do 15.00 ure prispele po pošti oziroma bodo osebno oddane na naslov: MESTNA OBČINA NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica (soba 36, 1. nadstropje).

Arhiv: V A B I L O: gospodarska delegacija v Vietnam, 4.-9. nov. 2019

V Hanoju bo 7. in 8. novembra 2019 potekalo drugo zasedanje slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje. Zasedanje bo na slovenski strani vodil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo gospod Zdravko Počivalšek.

Arhiv: UO GZS o zdravstvu in socialnem dialogu

Člani UO GZS so z ministrom za zdravje Alešem Šabedrom razpravljali o aktualnem dogajanju na področju zdravstva in o načrtih ministrstva v tekočem mandatu, obravnavali pa so tudi področje socialnega dialoga ter se seznanili s poročilom o delu strateških svetov.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje za pridobitev NPK Vodja proizvodnje

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let, vas vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje.

Arhivi