Novice


Arhiv: Vabilo na 6. brezplačno delavnico v okviru Pospeševalnika #Web3: Zbiranje in uporaba velikih podatkov za start-up podjetja

Po uspešno izvedenih že petih delavnic v okviru Pospeševalnika #Web3 na katerih smo odkrivali novi svet, ki ga ustvarjajo sodobne tehnologije Web3, ter iskali potenciale za nove poslovne in podjetniške zgodbe nas čaka še izvedba šeste in hkrati zadnje #WEB3 delavnice. Na šesti delavnici Zbiranje in uporaba velikih podatkov za start-up podjetja se bomo podali v svet velepodatkov (Big Data). Zanimive in uporabne delavnice so namenjene malim in srednje velikim podjetjem in jih organizira ARCTUR pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), z namenom nudenja celostne ključne podpore, ki jo potrebujejo inovativna podjetja za hitro globalno rast. Delavnica bo potekala v četrtek, 15. decembra med 9. in 13. uro v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Dimčeva 13, Ljubljana. Pohitite s prijavami, število mest je omejeno.

Arhiv: Industrija pred veliko izzivi

Poskrbeti je treba za povezljivost poslovnih sistemov in digitalizirati javno upravo, kar bo pomenilo velike prihranke. Razvoj gre čedalje bolj v smeri umetne inteligence. Preberite več v članku, objavljenem v novembrski izdaji revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Prehod k socialno-ekološkemu tržnemu gospodarstvu kot pogoj za zeleni prehod

Ekonomski in socialni komponenti moramo dodati še okoljsko dimenzijo, da postanemo zeleno-socialna tržna ekonomija, poudarja generalni direktor GZS Aleš Cantarutti. Gre za spremembo družbene podstati in uresničitev zelenega prehoda, ki je pomembna za dosego tega cilja. Ključno pri tem je sodelovanje vseh deležnikov; gospodarstva, vlade, institucij znanja, sindikatov in civilne družbe, saj je potreben širok dogovor o tem, kakšno prihodnost želimo. Glede veščin, ki jih zahteva zeleni prehod, GZS pripravlja projekt »Napovedi profilov prihodnosti za zeleni prehod« za ključne industrijske panoge, še dodaja. Članek je objavljen v novembrski izdaji revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Predstavitev izvajanja Uredbe o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje

Vsebino uredbe bo predstavila Jana Miklavčič z Ministrstva za okolje in prostor.

Arhiv: Na srečanju predstavnikov vlade in gospodarstva na GZS o svežnju ukrepov za soočanje energetske draginje

Predsednik GZS Tibor Šimonka je po sredinem srečanju dejal, da so predstavniki vlade in gospodarstva v dosedanjih usklajevanjih opravili veliko dela, čeprav evropske smernice ustvarjajo določene nejasnosti. Izrazil je zadovoljstvo nad pripravljenostjo in zagotovilom vlade, da bo dodatne pripombe in nejasnosti izpostavila v pogovorih z Evropsko komisijo, kar naj bi gospodarstvu prineslo stabilnost in predvidljivost.

Arhiv: Povabilo delodajalcem k podpisu Pisma o nameri za izvajanje programa INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ v vajeniški obliki

Povabilo delodajalcem k podpisu Pisma o nameri za izvajanje programa INŠTALATER STROJNIH INŠTALACIJ v vajeniški obliki.

Arhiv: Povabilo delodajalcem k podpisu Pisma o nameri za izvajanje programa AVTOKAROSERIST v vajeniški obliki

Povabilo delodajalcem k podpisu Pisma o nameri za izvajanje programa AVTOKAROSERIST v vajeniški obliki.

Arhiv: Vas zanima poslovanje s Kanado? Iščete poslovne priložnosti ali partnerje v Kanadi?

Kanada je dežela odprtih priložnosti, ki so z veljavo sporazuma CETA še bližje in enostavnejše. V sredo 7. decembra letos bodo med 9.00 in 12.00 potekala individualna srečanja zainteresiranih predstavnikov slovenskega gospodarstva z strokovnim sodelavcem za ekonomsko področje na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Ottawi g. Simonom Pribcem.

Arhiv: Vabilo na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam

Superračunalništvo omogoča podjetjem, ki delujejo v različnih industrijskih sektorjih, da (p)ostanejo inovativnejša, produktivnejša in ohranjajo konkurenčno prednost. S pomočjo vrhunskih tehnologij, kot so visoko zmogljivo računalništvo, umetna inteligenca, podatkovno učenje in analiza velepodatkov, lahko podjetja razvijajo produkte in storitve z višjo dodano vrednostjo. Zato podjetja vabimo na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam, ki bo potekal v hibridni obliki 30. 11. 2022 na podjetju Arctur v Novi Gorici in prek spleta.

Arhiv: Podjetje Medigo letos zabeležilo 30 let uspešnega delovanja

Iskrene čestitke družbi Medigo za 30. let uspešnega delovanja

Arhivi