Novice


Arhiv: Sprejet #PKP7 - pregled ključnih ukrepov

Državni zbor RS je 29. decembra 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) oziroma t. i. #PKP7. Ta prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa podobno kot #PKP1 tudi dodatke za posamezne skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente, družine, verske uslužbence in druge. #PKP7 bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Arhiv: Ocene rasti BDP v 2021 se nižajo

Decembrski podatki o gospodarskih napovedih za Slovenijo so se nekoliko spremenili. Ocena o znižanju BDP za leto 2020 se je nekoliko zvišala, kar je bila logična posledica objave BDP za 3. četrtletje, ki je bila nad pričakovanji.

Arhiv: Epidemija bo malemu gospodarstvu odnesla 1,8 mrd EUR dodane vrednosti

Kriza, ki jo povzročila epidemija koronavirusa, je še posebej prizadela malo gospodarstvo. Številna mala podjetja so na robu zloma. Ukrepi, ki jih je sprejela država za stabiliziranje razmer, so posledice omilili, ne morejo pa jih izničiti. Posnetek 9. Vrha malega gospodarstva.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: zmagovalci tudi po krizi

S sedanjim razvojnim modelom Slovenija napreduje dokaj stabilno, vendar prepočasi, da bi lahko uresničili svoje sanje – postati Slovenija 5.0, družba trajnostnega razvoja, ki bo z uporabo znanosti, umetne inteligence, industrije 4.0 in inovativnosti zagotavljala delo, socialno varnost in okoljsko vzdržnost po najvišjih svetovnih standardih in s tem po razvitosti prodrla v krog najuspešnejših držav sveta. Posnetek 15. Vrha slovenskega gospodarstva.

Arhiv: V tem tednu izide decembrska številka Glasa gospodarstva

Čeprav se leto še ni končalo, v zadnji letošnji številki revije Glas gospodarstva gledamo tudi že naprej. Pogovarjali smo se z direktorico Umarja Majo Bednaš. Beseda je tekla tudi o tem, kako se zamika okrevanje gospodarstva in od česa vse bo odvisno. O obetih za prihodnje leto piše tudi Analitika GZS. ...

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

GZS je pozvala Vlado RS k odprtju zaprtega dela gospodarstva.

Arhiv: Ukrep delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa podaljšan do 30. junija 2021

Vlada je ukrep delnega subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa podaljšala do 30. junija 2021.

Arhiv: Predlog #PKP7 sprejet na vladi - kateri so ključni ukrepi?

Vlada je na seji dne 19.12. 2020 sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma #PKP7.

Arhiv: Čestitka GZS SPGZ

Naj bo prihajajoče leto radodarno z zdravjem in uspehi. Nove začetke naj spremljajo pogum, navdih in sreča. Vesele praznike! Ekipa GZS Severno Primorske gospodarske zbornice

Arhiv: Znižanje nadomestila za gospodarstvo za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ajdovščina

Naša prizadevanja za znižanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Ajdovščina so bila uspešna.

Arhivi