Novice


Arhiv: Prvi odziv na informacije o predlogu davčnih sprememb

Predlog davčnih sprememb, ki ga je danes razkrilo ministrstvo za finance, je dobrodošla in dolgo pričakovana spodbuda k rasti plač in variabilnem nagrajevanju v slovenskem gospodarstvu. Vsi zaposleni so s tem na boljšem. Na drugi strani opozarjamo na prehiter in previsok dvig obdavčitve davka od dohodka pravnih oseb in kapitala, ki je glede na rekordne davčne prilive iz gospodarstva povsem nepotreben in škodljiv.

Arhiv: Vabljeni k sodelovanju, 2. mednarodna konferenca Retracking

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na konferenci, ki jo posvečamo temi izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo GFRP v krožnem gospodarstvu. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku. Konferenca bo potekala v četrtek 7. Marca od 15:00 do 18:00, v Benetkah, v Italiji, v Sali Polifunzionale del Palazzo della Regione, Palazzo della Regione Veneto - Fondamenta Santa Lucia, 23, Venezia, VE. Predhodna prijava je obvezna!

Arhiv: Bolniška odsotnost narašča

Število izgubljenih dni zaradi bolniške odsotnosti se v Sloveniji v zadnjih letih zaskrbljujoče povečuje. Evropsko povprečje presegamo kar za četrtino. To je veliko finančno breme tako za javno zdravstveno blagajno kakor tudi za delodajalce.

Arhiv: Promocija poklicnega izobraževanja »Znanje za lajf«

Za promocijo poklicnega izobraževanja je Gospodarska zbornica Slovenije objavila video spot »Znanje za lajf«, ki je nastal v okviru projekta Potujoča razstava poklicev prihodnosti, katere skupni moto je »Grem se učit kar hočem bit«. Razstava je od novembra 2018 dalje obiskala že več šol in tržnic poklicev. Tudi s pomočjo video spota želimo približati mladim tiste poklice, ki jih ne poznajo in se zato ne odločajo za izobraževanje v teh smereh. Video spot nagovarja mlade. Pri svojih aktivnostih promocije poklicev ga lahko uporabijo podjetja, šole in drugi deležniki na trgu dela.

Arhiv: GZS Severno Primorska gospodarska zbornice, Nova Gorica objavlja javni razpis za priznanja inovacijam v regiji za leto 2019

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica nadaljuje s projektom Podelitve priznanj inovacijam v regiji. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva. S tem namenom objavljamo RAZPIS ZA ZBIRANJE PRIJAV ZA PODELITEV PRIZNANJ INOVACIJAM V GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica ZA LETO 2019.

Arhiv: iNOVACIJE

Arhiv: Video Promocija poklicev

Arhivi