Novice


Arhiv: 10 namigov Richarda Bransona za poslovni uspeh

Inovativni britanski poslovnež sir Richard Branson, ustanovitelj skupine Virgin, ki ga danes zanimajo tudi poleti v vesolje, poznan pa je tudi po svoji človekoljubni dejavnosti, je na spletni strani virgin.com v zapisu 10 Ways to Win in Business z bralkami in bralci delil deset namigov za poslovni uspeh.

Arhiv: Razporejanja skrajšanega delovnega časa

Na podlagi sklepa s skupnega sestanka predstavnikov ESS zaradi določb Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE) v zvezi z neenakomerno razporeditvijo delovnega časa v času izvajanja ukrepov, je bilo sprejeto usklajeno strokovno stališče: s pisno odredbo je tedenski obseg zagotovljenega dela konkretnega delavca lahko razporejen tudi neenakomerno na način, da se tedenski obseg delovnega časa izravna v obdobju meseca, za katerega delodajalec tudi uveljavlja subvencijo.

Arhiv: Vlada sprejela #PKP4

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (PKP4) ter ga bo predložila v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Predlog zakona nadomešča v sredo na vladi sprejet predlog novele #PKP3.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje na CPU-Vodja skupine v proizvodnji_priprave na pridobitev NPK

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc (namenjen vsem starejšim od 45 let s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo) vabimo na BREZPLAČNO usposabljanje, ki prinaša vsa potrebna poklicna znanja s področja vodenja proizvodnje.

Arhiv: Slovensko - hrvaški spletni poslovni forum in B2B

GZS vabi na “Slovensko - hrvaški poslovni forum” z B2B srečanji med zainteresiranimi poslovneži, ki bo potekal 2. julija 2020.

Arhiv: Raven cen proizvodov in storitev v Sloveniji v 2019 dosegala 88 % povprečja EU-27

Cene zabavne elektronike so bile v Sloveniji v 2019 za 2 % višje od povprečja v EU-27, medtem ko so bile cene alkoholnih pijač in tobaka ter gostinskih in nastanitvenih storitev za 18 % oz. za 15 % nižje od tega povprečja. Vir: SURS

Arhiv: Junijska gospodarska anketa med slovenskimi podjetji: podjetja bodo v povprečju v 2020 beležila za 17 % nižje prihodke kot v letu 2019

80 odstotkov anketiranih podjetij v poslovnem letu 2020 pričakuje zmanjšanje prihodkov v primerjavi z letom 2019. Le 13 % jih letos pričakuje povečanje prihodkov, 8 % pa enak prihodek kot v letu 2019. Na anketo GZS je odgovorilo 272 podjetij. 44 % podjetij je bilo mikro in majhnih, ostali velika in srednja podjetja. Vabimo, da si preberete rezultate ankete.

Arhiv: Karantena in višja sila - ravnanje delodajalcev v primeru odreditve izredne karantene delavcem po prihodu iz držav z »rdečega seznama« po 19. juniju

Od 19. junija velja na podlagi spremembe Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 83/20, 86/20 in 88/20) karantena za prihod iz države s poslabšanimi epidemiološkimi razmerami (države z rdečega seznama). Pravna služba GZS je pripravila ključne informacije o tem, kakšno naj bo ravnanje delodajalcev pred odhodom delavca v države, pri povratku iz katerih je odrejena karantena, o statusu in nadomestilu plače osebe v izolaciji in karanteni.

Arhiv: Novinarska konferenca AJPES, ZRSZ in GZS SPGZ

Na novinarski konferenci smo skupaj z regijskimi enotami AJPES, Zavod RS za zaposlovanje in GZS Severno Primorsko gospodarsko zbornico že tradicionalno predstavili gospodarske dosežke v preteklem letu.

Arhiv: Prosimo za podajo predlogov ukrepov za debirokratizacijo, ki vam bodo olajšale poslovanje v prihodnje

Spoštovane direktorice in direktorji, vabimo vas, da nam podate vaše predloge ukrepov za debirokratizacijo, ki vam bodo olajšale poslovanje v prihodnje. Dobrodošli vsi predlogi, ki bi vam olajšali težave, s katerimi se soočate in vam povzročajo težave pri poslovanju.

Arhivi