Novice


Arhiv: EU Business Talks: Estonija, 10. avgust 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 10. avgusta 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Taavi Rõivas, predsednik v podjetju Auve-Tech, s sedežem v Talinu v Estoniji. Podjetje je usmerjeno v razvoj in proizvodnjo avtonomnih transportnih sistemov. So eno izmed prvih podjetij na globalni ravni, katerih avtonomna vozila že vozijo po obstoječi infrastrukturi na javnih površinah.

Arhiv: Prvič v Sloveniji: POSPEŠEVALNIK IZVOZA

CEMP pripravlja prvi slovenski POSPEŠEVALNIK IZVOZA za izstrelitev v vesolje tujih trgov. Izurjena posadka vabi na krov potnike z osnovno opremo in izvozno kondicijo, za dodatna orodja in trening poskrbimo mi. Cilj je čvrst pristanek na tujem trgu in uspešna kolonizacija. Postanite pionirji POSPEŠEVALNIKA IZVOZA!

Arhiv: Objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-A)

Dne 20. julija 2021 je bil v Uradnem listu RS št. 119/2021 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-A). Zakon bo pričel veljati 8. avgusta 2021. Glavna novost, ki jo omenjena sprememba zakona prinaša, je prenos Direktive 957/2018/EU. Druge spremembe v noveli ZČmIS so namenjene odpravljanju pomanjkljivosti, ki so se pokazale pri prenosu Direktive 2014/67/EU v skladu s Predhodno oceno slovenskih nacionalnih ukrepov za prenos Direktive 2014/67/EU z dne 15. maja 2014 o izvrševanju Direktive 96/71/ES o napotitvi delavcev na delo v okviru opravljanja storitev in spremembi Uredbe (EU) št. 1024/2012 o upravnem sodelovanju prek informacijskega sistema za notranji trg (uredba IMI).

Arhiv: Odgovor FURS na vprašanja v zvezi s povračilom stroškov prevoza na delo in z dela

Dne 15. julija 2021 je bila v Uradnem listu RS, št. 114/2021 objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvi Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Ker je Uredba pri članih Gospodarske zbornice Slovenije povzročala vrsto nejasnosti glede povračila stroškov prevoza na delo in z dela, smo iz GZS izpostavili določene dileme in prejeli odgovore iz Finančnega urada Republike Slovenije.

Arhiv: SAVE THE DATE POSLOVNA DELEGACIJA TREH DRŽAV: 10. SEPTEMBER 2021, Nova Gorica in Gorica

Tehnologija je in bo še naprej ključnega pomena za uresničitev ambicioznih ciljev do bolj trajnostnega načina življenja in do porasta zelenih tehnologij / rešitev. Poleg zelene tehnologije je potrebno spremeniti tudi naše vedenje, ki bo spodbujalo zelene ustvarjalnosti in podjetništvo. Ogledali si bomo dve podjetji, ki s svojimi inovacijami in filozofijo podjetja sledita tem ciljem. Ponujamo vam možnost mreženja in organiziranih B2B pogovorov z vnaprej določenimi termini. V kolikor nam do 20. avgusta sporočite, s kom bi se želeli srečati (ime podjetja iz območja avstrijska Koroška (AT), Furlanija Julijska krajina (IT) in območje Gorice (SLO)), se bomo vnaprej povezali z njimi in vam poskušali urediti srečanje. Prijave sprejemamo do petka 3. septembra 2021 na e-mail naslov office@sgz.at ali preko telefona +43 (0) 463 508 802.

Arhiv: »EU Business Talks: Španija«, torek, 3. avgusta 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni na naslednji poslovni klepet »EU BUSINESS TALKS«, ki bo odvijal v torek, 3. avgusta 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Gost bo Braulio Quintana, operativni vodja pri podjetju Wireless Innovative MMIC (WIMMIC), s sedežem na Kanarskih otokih v Španiji. Podjetje se ukvarja z načrtovanjem RF in mikrovalovnih integriranih vezij (čipov) za področje telekomunikacij, vesolja in obrambe.

Arhiv: Objavljen je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, ki stopi v veljavo 1. 1. 2022

Obveščamo vas, da je bil v petek 23. julija 2021 v Uradnem listu RS št. 121/2021 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju. Zakon začne veljati 1. januarja 2022. Glavna novost, ki jo omenjeni zakon prinaša, je med drugim ureditev postopkov po lastni presoji do vrednosti, kot jih določa Direktiva 2014/24/EU in 2014/25/EU.

Arhiv: Dopolnitev vsebine na na spletni strani GZS KORONAVIRUS z aktualnimi vprašanji in odgovori, ki se nanašajo na novi PKP9

Obveščamo vas, da smo na spletni strani GZS KORONAVIRUS dopolnili vsebino z aktualnimi vprašanji in odgovori, ki se nanašajo na novi PKP9. Vprašanja in odgovori se nahajajo na naslednjem zavihku: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Delovna-zakonodaja/Aktualna-vpra%C5%A1anja-in-odgovori Druge pomembne informacije v zvezi z interventno zakonodajo lahko najdete na zavihku »Pomembne informacije«, kjer objavljamo obvestila, pojasnila ter druge aktualne informacije: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Delovna-zakonodaja/Pomembne-informacije Na zavihku »Začasne prepovedi in drugi odloki« pa so zbrani vsi trenutno veljavni odloki in njihova pojasnila: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Za%C4%8Dasne-prepovedi-in-drugi-odloki Vabljeni k ogledu in uporabi spletnih vsebin.

Arhiv: Koristne informacije za gostinstvo: povzetek novega Odloka o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Zaradi večjega števila vprašanj s strani izvajalcev gostinskih storitev ponavljamo vsebino okrožnice, v kateri smo povzeli novi Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: Odlok), ki je bil v Uradnem listu RS, št. 122/2021 objavljen isti dan. Odlok začne veljati 26. julija in velja do vključno 1. avgusta 2021. Odlok se med drugim nanaša tudi na obveznosti opravljanja gostinskih storitev.

Arhiv: Možnost za cepljenje brez predhodne najave, sobota, 31. 7. 2021 med 8:00 in 12:00 uro, Nova Gorica

Vse zainteresirane za cepljenje obveščamo, da imate v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica možnost za cepljenje brez predhodne najave. To je zadnji rok, ki vam omogoča, da lahko že do 15. avgusta 2021 pridobite ustrezno potrdilo o cepljenju. - v soboto, 31. julija 2021 med 8:00 in 12.00 uro - lokacija: sejna soba Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica, - stranski vhod (ob restavraciji vrtnica) - cepivo Janssen - za prebivalce Goriške regije

Arhivi