Novice


Arhiv: EU Business Talks: Estonija, 10. avgust 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 10. avgusta 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Taavi Rõivas, predsednik v podjetju Auve-Tech, s sedežem v Talinu v Estoniji. Podjetje je usmerjeno v razvoj in proizvodnjo avtonomnih transportnih sistemov. So eno izmed prvih podjetij na globalni ravni, katerih avtonomna vozila že vozijo po obstoječi infrastrukturi na javnih površinah.

Arhiv: Prvič v Sloveniji: POSPEŠEVALNIK IZVOZA

CEMP pripravlja prvi slovenski POSPEŠEVALNIK IZVOZA za izstrelitev v vesolje tujih trgov. Izurjena posadka vabi na krov potnike z osnovno opremo in izvozno kondicijo, za dodatna orodja in trening poskrbimo mi. Cilj je čvrst pristanek na tujem trgu in uspešna kolonizacija. Postanite pionirji POSPEŠEVALNIKA IZVOZA!

Objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-A)

Dne 20. julija 2021 je bil v Uradnem listu RS št. 119/2021 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-A). Zakon bo pričel veljati 8. avgusta 2021. Glavna novost, ki jo omenjena sprememba zakona prinaša, je prenos Direktive 957/2018/EU. Druge spremembe v noveli ZČmIS so namenjene odpravljanju pomanjkljivosti, ki so se pokazale pri prenosu Direktive 2014/67/EU v skladu s Predhodno oceno slovenskih nacionalnih ukrepov za prenos Direktive 2014/67/EU z dne 15. maja 2014 o izvrševanju Direktive 96/71/ES o napotitvi delavcev na delo v okviru opravljanja storitev in spremembi Uredbe (EU) št. 1024/2012 o upravnem sodelovanju prek informacijskega sistema za notranji trg (uredba IMI).

Odgovor FURS na vprašanja v zvezi s povračilom stroškov prevoza na delo in z dela

Dne 15. julija 2021 je bila v Uradnem listu RS, št. 114/2021 objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvi Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Ker je Uredba pri članih Gospodarske zbornice Slovenije povzročala vrsto nejasnosti glede povračila stroškov prevoza na delo in z dela, smo iz GZS izpostavili določene dileme in prejeli odgovore iz Finančnega urada Republike Slovenije.

Arhiv: SAVE THE DATE POSLOVNA DELEGACIJA TREH DRŽAV: 10. SEPTEMBER 2021, Nova Gorica in Gorica

Tehnologija je in bo še naprej ključnega pomena za uresničitev ambicioznih ciljev do bolj trajnostnega načina življenja in do porasta zelenih tehnologij / rešitev. Poleg zelene tehnologije je potrebno spremeniti tudi naše vedenje, ki bo spodbujalo zelene ustvarjalnosti in podjetništvo. Ogledali si bomo dve podjetji, ki s svojimi inovacijami in filozofijo podjetja sledita tem ciljem. Ponujamo vam možnost mreženja in organiziranih B2B pogovorov z vnaprej določenimi termini. V kolikor nam do 20. avgusta sporočite, s kom bi se želeli srečati (ime podjetja iz območja avstrijska Koroška (AT), Furlanija Julijska krajina (IT) in območje Gorice (SLO)), se bomo vnaprej povezali z njimi in vam poskušali urediti srečanje. Prijave sprejemamo do petka 3. septembra 2021 na e-mail naslov office@sgz.at ali preko telefona +43 (0) 463 508 802.

»EU Business Talks: Španija«, torek, 3. avgusta 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni na naslednji poslovni klepet »EU BUSINESS TALKS«, ki bo odvijal v torek, 3. avgusta 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Gost bo Braulio Quintana, operativni vodja pri podjetju Wireless Innovative MMIC (WIMMIC), s sedežem na Kanarskih otokih v Španiji. Podjetje se ukvarja z načrtovanjem RF in mikrovalovnih integriranih vezij (čipov) za področje telekomunikacij, vesolja in obrambe.

Objavljen je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, ki stopi v veljavo 1. 1. 2022

Obveščamo vas, da je bil v petek 23. julija 2021 v Uradnem listu RS št. 121/2021 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju. Zakon začne veljati 1. januarja 2022. Glavna novost, ki jo omenjeni zakon prinaša, je med drugim ureditev postopkov po lastni presoji do vrednosti, kot jih določa Direktiva 2014/24/EU in 2014/25/EU.

Arhiv: Dopolnitev vsebine na na spletni strani GZS KORONAVIRUS z aktualnimi vprašanji in odgovori, ki se nanašajo na novi PKP9

Obveščamo vas, da smo na spletni strani GZS KORONAVIRUS dopolnili vsebino z aktualnimi vprašanji in odgovori, ki se nanašajo na novi PKP9. Vprašanja in odgovori se nahajajo na naslednjem zavihku: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Delovna-zakonodaja/Aktualna-vpra%C5%A1anja-in-odgovori Druge pomembne informacije v zvezi z interventno zakonodajo lahko najdete na zavihku »Pomembne informacije«, kjer objavljamo obvestila, pojasnila ter druge aktualne informacije: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Delovna-zakonodaja/Pomembne-informacije Na zavihku »Začasne prepovedi in drugi odloki« pa so zbrani vsi trenutno veljavni odloki in njihova pojasnila: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Za%C4%8Dasne-prepovedi-in-drugi-odloki Vabljeni k ogledu in uporabi spletnih vsebin.

Arhiv: Koristne informacije za gostinstvo: povzetek novega Odloka o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji

Zaradi večjega števila vprašanj s strani izvajalcev gostinskih storitev ponavljamo vsebino okrožnice, v kateri smo povzeli novi Odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (v nadaljevanju: Odlok), ki je bil v Uradnem listu RS, št. 122/2021 objavljen isti dan. Odlok začne veljati 26. julija in velja do vključno 1. avgusta 2021. Odlok se med drugim nanaša tudi na obveznosti opravljanja gostinskih storitev.

Možnost za cepljenje brez predhodne najave, sobota, 31. 7. 2021 med 8:00 in 12:00 uro, Nova Gorica

Vse zainteresirane za cepljenje obveščamo, da imate v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica možnost za cepljenje brez predhodne najave. To je zadnji rok, ki vam omogoča, da lahko že do 15. avgusta 2021 pridobite ustrezno potrdilo o cepljenju. - v soboto, 31. julija 2021 med 8:00 in 12.00 uro - lokacija: sejna soba Mestne občine Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica, - stranski vhod (ob restavraciji vrtnica) - cepivo Janssen - za prebivalce Goriške regije

Arhivi