Novice


Arhiv: Obvestilo Zavoda RS za zaposlovanje o podaljšanju ukrepa za začasno čakanje na delo do konca septembra 2020

Vlada RS je v četrtek, 27. 8. 2020, s sklepom podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo do konca septembra 2020.

Arhiv: Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji

Slovenska turistična organizacija objavlja javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji. Primarni namen javnega poziva je spodbujanje povpraševanje po storitvah turističnega vodenja v obliki personaliziranih in butičnih doživetjih. Hkrati se z javnim pozivom spodbuja zavedanje, da turistično vodenje izboljšuje kvaliteto doživetja na destinaciji, hkrati pa prispeva tudi k podpori delovanja in ohranjanja oz. dviga kvalitete turističnega vodenja kot pomembnega dela ponudbe turističnih storitev.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: Krepitev gospodarskih agregatov v Sloveniji

Julijski prihodek v trgovini na drobno je bil realno še vedno za 4,7 % nižji medletno, vendar je bilo to pretežno zaradi nižje prodaje naftnih derivatov in drugih energentov v Sloveniji in regiji, kar je posledica tako manjšega števila prihodov tujih turistov v regijo kot še vedno nižjega števila prehodov tovornih vozil. Medletna prodaja pri naftnih trgovcih je bila nižja za petino. Ker so to pretežno proizvodi, ki jih Slovenija uvaža, je izpad prodaje v tem segmentu manj zaskrbljujoč. Na drugi strani je bila realna vrednost trgovine na drobno brez motornih goriv (dejavnost trgovine, brez trgovcev z naftnimi derivati) julija medletno višja za 3,9 %, 7-mesečna vrednost pa je bila realno nižja samo še za 1,6 %. Zaradi slabše kakovosti statističnega poročanja ter sprememb v nakupnih navadah, ki so izvirale iz epidemije COVID-19, bodo kasnejše revizije podatkov lahko relativno visoke. Po naši oceni bodo revidirani padci na koncu sicer v povprečju nižji.

Arhiv: RAZPIS ZA INŽENIRKO LETA 2020

Prejšnji teden se je tretje leto zapovrstjo odprl razpis za Inženirko leta . Z izborom, želijo organizatorji prispevati k učinkoviti promociji inženirskega poklica v Sloveniji in gradijo skupnost slovenskih inženirk, da bodo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Posamezniki oz. podjetja in organizacije lahko kandidatko za Inženirko leta 2020 predlagajo do 20. septembra.

Arhiv: Javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji

Slovenska turistična organizacija je 26. 8. 2020 objavila javni poziv poslovnim subjektom, ki opravljajo dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji. Primarni namen javnega poziva je spodbujanje povpraševanje po storitvah turističnega vodenja v obliki personaliziranih in butičnih doživetjih. Hkrati se z javnim pozivom spodbuja zavedanje, da turistično vodenje izboljšuje kvaliteto doživetja na destinaciji, hkrati pa prispeva tudi k podpori delovanja in ohranjanja oz. dviga kvalitete turističnega vodenja kot pomembnega dela ponudbe turističnih storitev.

Arhiv: Možnost, da sodelujete z laboratoriji, ki se ukvarjajo z nanotehnologijo.

V sodelovanju s Primorskim tehnološkim parkom ponujamo možnost konkretnega sodelovanja z laboratoriji, ki se ukvarjajo z nanotehnologijo.

Arhiv: Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil ukrepe Aktivne politike zaposlovanja

Želite preizkusiti kandidate na delovnem mestu, preden se odločite glede njihove zaposlitve? Želite spoznati in usposobiti mlade za konkretno delo, preden se odločite glede njihove zaposlitve? Programi vam omogočijo praktično usposabljanje kandidatov in delno povračilo stroškov njihovega usposabljanja. Kandidate tako lahko spoznate, preizkusite in usposabljate na delovnem mestu, preden se odločite za njihovo zaposlitev. Poglejte si aktualne programe.

Arhiv: Športne igre zaposlenih 2020

Olimpijski komite Slovenije–Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami tudi letos organizira Športne igre zaposlenih. Zaradi že znane situacije so bili spomladanski dogodki odpovedani in celotno dogajanje je sedaj strnjeno v jesen. Prav karantena je pokazala, kako zelo je za vsakega posameznika pomembno gibanje. In prav namen projekta je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športne aktivnosti, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom. Športne igre zaposlenih 2020 bodo v Novi Gorici potekale v soboto, 26. septembra. Projekt bo v letu 2020 izveden že šestič.

Arhiv: Učinkovita priprava in izvedba online dogodkov ter konferenc

Vaše planirane dogodke in konference za stranke, partnerje ali zaposlene ste letos najprej prestavili, zdaj pa že veste, da jih boste morali izpeljati online. Kako se tega lotiti, koliko dodatne in drugačne priprave je potrebno? Katero tehnologijo se uporablja, na kaj je potrebno še posebej paziti, kaj so naučene lekcije z online dogodkov iz prve COVID faze? Kako lahko nadomestimo element mreženja in interakcije, ki je bil vedno pomemben del konferenc v živo, v dolgočasnih "TV-like webinar-jih" pa se je popolnoma izgubil.

Arhiv: 2. september: KorpoStart 2020 – digitalno spremljanje

Vsebinsko mreženjski dogodek je namenjen povezovanju dveh navidez nasprotujočih si svetov - korpo in startup sveta, z namenom skupnega razvoja, inoviranja, lažjega preskakovanja ovir in uspešnejšega reševanja aktuanih izzivov na obeh straneh. Key-note govorec bo Ruud Hendricks. Za spremljanje online dogodka se je potrebno predhodno prijaviti.

Arhivi