Novice


Arhiv: BREZPLAČNO PREDAVANJE O REFORMI ZAKONODAJE S PODROČJA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Informacijski pooblaščenec RS in Severno Primorska gospodarska zbornica sta pripravila brezplačno predavanje O REFORMI ZAKONODAJE S PODROČJA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV. Polna predavalnica je dokaz, kako pomembna tema je to.

Arhiv: Tudi letos organiziramo Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Članom sporočamo, da bo Severno Primorska gospodarska zbornica tudi letos organizirala Dan odprtih vrat gospodarstva, ki se bo odvil 28.11., s pričetkom ob 16.30 v vseh podjetjih.

Arhiv: Brezplačna orodja in delavnice za spremljanje in razumevanje okoljske zakonodaje

Zakonska ureditev okoljske odgovornosti in načelo »onesnaževalec plača« določata, da mora vsak, ki s svojo poklicno aktivnostjo povzroči okoljsko škodo, le-to na lastne stroške tudi sanirati in okolje povrniti v prvotno stanje. Za boljše razumevanje zahtev okoljske zakonodaje in izboljšanje učinkovitosti preventivnih ukrepov so bila v okviru projekta EcoLex Life razvita štiri nova orodja, ki jih lahko brezplačno koristite na portalu EcoLex – www.ecolex.si. Projekt EcoLex Life, katerega glavna nosilka je družba Tax-Fin-Lex d.o.o., je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor ter evropskega finančnega mehanizma LIFE.

Arhiv: Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno!

Ne zamudite dogodka Korporacije in startupi. Ena plus ena je tri. Preverjeno! Razvoj je danes tako hiter in heterogen, da niti največji ne uspejo več vsega narediti sami.

Arhiv: Prve sankcije zaradi neizvedenega vpisa v register dejanskih lastnikov

Člane obveščamo in opozarjamo, da je FURS pričel s pošiljanjem plačilnih nalogov poslovnim subjektom, ki niso izvedli vpisa v register dejanskih lastnikov v zakonsko predpisanem roku.

Arhiv: NPK HIŠNIK - BREZPLAČNO USPOSABLJANJE

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki je namenjen vsem s srednjo poklicno ali nižjo izobrazbo in so starejši od 45 let vabimo na usposabljanje za NPK HIŠNIK.

Arhiv: Najava gospodarske delegacije v Kanado in ZDA

Primorska gospodarska zbornica Koper ob podpori CEMT GZS najavlja gospodarsko delegacijo v Kanado in ZDA v prvi polovici junija 2020.

Arhiv: Jesenska anketa Eurochambres - Gospodarska pričakovanja 2020

Ker želimo pridobiti čim bolj kakovostne podatke o aktualni stopnji zaupanja v Sloveniji, panogi in regiji vas naprošamo za vaše sodelovanje pri spletni anketi Gospodarska pričakovanja 2020. Anketa bo del mednarodnega poročila Eurochambres, zato boste z vašim sodelovanjem pridobili tudi poročilo o pričakovanjih z evropskih trgov.

Arhiv: Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise na področju gospodarstva

Javni sklad malega gospodarstva Goriške je objavil nove razpise na področju gospodarstva: investicijska posojila, posojila za razvoj poslovanja in mikroposojila za mikro in mala podjetja. Prvi prijavni rok je 25. 10. 2019.

Arhivi