Zapri

Odgovor AJPES na poziv ZRS za prestavitev roka za oddajo letnih poročil, 4.3.2014


Zbornica računovodskih servisov je 28.2.2014 na AJPES poslala poziv za prestavitev roka za oddajo letnih poročil, ki so jih dolžni zavezanci predložiti AJPES-u do konca marca 2014, za 10 dni.

V katastrofalnih vremenskih razmerah, ki so prizadele Slovenijo, so bili prizadeti številni zavezanci in tudi računovodski servisi. V najbolj delovno obremenjenem obdobju so računovodski servis utrpeli enotedenski izpad električne energije, nezmožnost dostopa do delovnega mesta, oteženo ali onemogočeno komunikacijo s svojimi strankami.

AJPES bo zavezancem za predložitev letnih poročil, ki imajo rok predložitve 30.3.2014 in imajo opravičljiv razlog, omogočil oddajo letnih poročil po izteku predpisanega roka do 8.4.2014 ob predhodnem pojasnilu razloga in dogovoru s pristojno izpostavo (še pred iztekom razpisanega roka).

AJPES že vsa leta upošteva opravičljive - utemeljene razloge zavezancev pri oddaji letnih poročil in sicer do roka začetka obdelave podatkov, če zavezanci to predhodno sporočijo pristojni izpostavi AJPES.

Odgovor AJPES z dne 4.3.2014


Pripeti dokumenti

Avtor: Zbornica računovodskih servisov