Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Odgovor DURS na poziv ZRS za prestavitev rokov za oddajo Obračuna davka od dobička pravnih oseb za leto 2013 in Obračun davka od dohodka iz dejavnosti za leto 2013

    Zbornica računovodskih servisov je 6.3.2014 na DURS poslala poziv, da se prestavi roke za oddajo Obračuna davka od dobička pravnih oseb za leto 2013 in Obračun davka od dohodka iz dejavnosti za leto 2013, ker ni bilo pravočasno poskrbljeno za ustrezno pripravo navodil in programov in ker je bila prepozno sprejeta obsežna zakonodaja z neustreznimi pojasnili in navodili za oddajanje dokumentacije.

    DURS je danes, 7.3.2014, odgovoril, da bo zaradi izjemnih okoliščin omogočil oddajo davčnih obračunov po izteku zakonskega roka. Davčni zavezanci, ki bodo Obračune davka od dobička pravnih oseb za leto 2013 in Obračune davka od dohodka iz dejavnosti za leto 2013 predložili v elektronski obliki preko sistema eDavki, bodo lahko te obračune predložili tudi po izteku zakonskega roka najkasneje do vključno 22.4.2014.

    Ne glede na možnost kasnejše predložitve davčnega obračuna rok za plačilo obveznosti po obračunu ostane nespremenjen, to je 30.4.2014.

    Celoten odgovor DURS s pojasnili lahko preberete v priponki.


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija





     

    Arhivi