Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: seminar "Odpravnina na vsakem koraku... kaj vse mora delodajalec plačati?

 

S sprejetjem nove delovno pravne zakonodaje, so začela veljati tudi nova pravila glede odpravnin. Spremenila so se merila, ki predpisujejo komu vse odpravnine pripadajo in za kakšne namene jo mora delodajalec izplačati. Ker je takih primerov veliko in so med seboj različno obravnavani, vam želimo na tem srečanju predstaviti vse novosti, ki se nanašajo na odpravnine kot posebnega drugega prejemka iz delovnega razmerja.

VSEBINA SEMINARJA:

  1. Katere vrste odpravnin poznamo?
  2. Kdaj in v kakšni višini jih obračunavamo in izplačamo?
  3. Kako je z odpravnino z davčnega vidika?

NAMEN SEMINARJA
Seznaniti vas želimo z vrstami odpravnin, kdaj in komu ter v kakšnem primeru pripada, kako se določi njegova višina, kako so obravnavane z davčnega vidika, ali se od njih obračunajo tudi prispevki in kateri. Prikazali vam bomo tudi konkretne izračune in opozorili na težave, s katerimi se srečujemo v praksi.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?
Vodilnim delavcem in strokovnim sodelavcem zaposlenih v pravnem, kadrovskem ali finančno-računovodskem oddelku in vsem, ki se želijo z omenjeno tematiko bolje in natančneje seznaniti.

PREDAVATELJICA:
Cvetka Furlan, diplomirana ekonomistka, samostojna svetovalka
v Pravni službi GZS za ekonomsko področje kolektivnih pogodb ter za prejemke iz delovnega razmerja.

KOTIZACIJA:

Za člane GZS (s poravnanimi obveznostmi) je kotizacija 50 EUR + DDV , za ostale znaša kotizacija 100 EUR + DDV na udeleženca. 

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom posveta na poslovni račun GZS  številka 02924-0017841495, sklic 3030 + matična številka podjetja ter potrdilo o plačilu poslati po faksu na dan plačila ( F.: 04/20 18 309 / M.: mojca.umek@gzs.si ).

Prijave sprejemamo do ponedeljka 19.5.2014 na e-naslov mojca.umek@gzs.si, ali faks 04/ 20 18 309. Morebitne odjave sprejemamo prav tako do ponedeljka 19.5.2014do 12.00 ure.Pri kasnejši odjavi kotizacije ne vračamo.

Verjamemo, da je tematika zelo aktualna, zato vljudno vabljeni!

 

pripone/40416/PRIJAVNICA 20.5.2014.doc


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.