Regionalna zbornica Gorenjska

Novice


Arhiv: KRATKO- AKTUALNO

 Torek, 27. november 2012, od 13.00 do 16.00 ure,

sejna soba GZS Območne zbornice za Gorenjsko, Bleiweisova 16, Kranj

V letošnjem letu smo »dočakali« kar nekaj pomembnih sprememb na davčnem področju, ki bodo vsekakor bistveno vplivale na poslovanje in obdavčitev fizičnih in pravnih oseb že v letu 2012 in dalje.

Spremenil se je Zakon o dohodnini, Zakon o davku od dohodkov pravnih oseb, odpravljen je 66.a člen ZDDV-1, zopet smo doživeli spremembe na področju plačevanja z gotovino, … in končno je bil sprejet ZAKON ZA URAVNOTEŽENJE JAVNIH FINANC, ki med ostalim spreminja tudi določbe ZDoh-2 in ZDDPO-2 in »draži« študentsko delo ter spreminja Uredbo o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino.

V kolikor z aktualnimi spremembami niste seznanjeni ali pa se vam ob navedenemu pojavljajo še kakšna vprašanja, vas vabimo na kratek, a hkrati jedrnat seminar, s pomočjo katerega boste pridobili vse potrebne informacije o novostih na davčnem področju.

VSEBINA

  • sprememba olajšave za vlaganje v raziskave in razvoj,
  • sprememba olajšave za investiranje,
  • sprememba 23. a člen Pravilnika o izvajanju ZDavP-2 (plačevanje z gotovino),
  • odprava 66.a člena ZDDV-1 (omejitev uveljavljanja vstopnega DDV od nepravočasno plačanih obveznosti),
  • znižanje stopnje davka od dohodka pravnih oseb (problematika akontacij),
  • sprememba davčne lestvice,
  • višja stopnja obdavčitev dividend, obresti in dobička iz kapitala,
  • za koliko je po novem »dražje« študentsko delo?
  • Spremembe in dopolnitve Uredbe o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino, ki so pričele veljati s 7.7.2012,

SEMINAR JE NAMENJEN:

vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem ter vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:

 

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KOTIZACIJA: 

 

Cena zajema udeležbo na seminarju, gradivo in postrežbo z napitki med odmorom. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije številka 02924-0017841495, sklic 3030 + matična številka podjetja:

  • člani GZS Območne zbornice za Gorenjsko: 60,00€ (DDV vključen v ceno) 
  • nečlani: 120,00€ (DDV vključen v ceno).

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 23. novembra 2012, do 12.00 ure, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.