Regionalna zbornica Gorenjska
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: Dan inovativnosti 2015: Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji – Gorenjski dve zlati in eno srebrno priznanje

Brdo pri Kranju, 16. september 2015 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 21 srebrnih in 4 bronasta priznanja ter 1 diploma je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 170 inovacij in preko 800 inovatorjev.

 

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 13 letih smo v celotni Sloveniji nagradili prek 7.000 inovatorjev in prek 2.200 inovacij ter na nacionalni ravni z letošnjimi vred podelili 98 zlatih priznanj. Sicer se je letos za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 38 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti.

 

Z Gorenjske sta dobitnika zlatega priznanja

  • Acroni z Razvojnim centrom Jesenice za inovacijo Razvoj visokoogljičnega jekla X120Mn12 po postopku kontinuiranega litja

  • Domel z Razvojnim centrom Nela za inovacijo Razvoj nove generacije sesalnih enot z visokim izkoristkom za A razred energijske nalepke.

 

Srebrno priznanje je odšlo v Elan za inovacijo Tehnologija AMPHIBIO 4D.

 

 

Čestitamo vsem gorenjskim dobitnikom najvišjih priznanj !

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.