Regionalna zbornica Gorenjska

 

MALO DRUGAČE – PA VENDAR TAKO ZELO POUČNO!

Gorenjska gospodarska zbornica je prejšnji teden organizirala obiske osnovnošolcev v podjetjih in jim v sodelovanju z vodstvi omogočila spoznavanje širokega spektra poklicev.

V podjetju Cablex-T d.o.o. so otroci OŠ Tržič spoznali, kakšni poklici pri njih lahko najdejo priložnosti, saj je skupina Cablex Group eno izmed vodilnih svetovnih sistemskih razvijalcev in dobaviteljev kabelskih snopov, plastičnih in silikonskih delov ter različnih mehanskih sklopov, kjer ustvarjajo inovativne in prilagojene poslovne rešitve na ključ, ki temeljijo na lastnih tehnoloških platformah.

Sledil je obisk OŠ Simona Jenka Kranj v podjetju Iskraemeco d.d., kjer z izdelavo pametnih števcev oziroma z uporabo pametnih rešitev na področju upravljanja z energijo, pomagajo energetskim podjetjem po vsem svetu izboljšati učinkovitost, znižati operativne stroške in jim zagotoviti višjo raven storitev.V obeh podjetjih so si vodje oddelkov vzeli svoj dragoceni čas in otrokom predstavili vse službe: proizvodni delavci, kaj dela IT-jevec, kako je s kakovostjo, kako poteka optimizacija proizvodnih procesov, kdo je tehnolog, kdo razvojnik, kdo računovodja ter drugi tehnični poklici, ki so in bodo tudi v prihodnosti zelo zaželjeni (mehatronik, strojnik, elektro inženir, idr.).

Otroci so bili navdušeni nad proizvodnim obratom, saj so jih zaposleni poučno popeljali skozi celotno proizvodno linijo - spoznali so veliko novega o različnih poklicih. Predvsem so se naučili, da je delo, ki ga človek opravlja s srcem, v užitek in zadovoljstvo tistemu, ki ga opravlja.

 

Na tem mestu se zbornica zahvaljuje obema podjetjema za tako gostoljuben sprejem

in vse dragocene izkušnje, ki so jih predstavili učencem.