Novice


Poziv GZS SPGZ županom Goriške statistične regije za odpis NUSZ podjetjem v času epidemije

Nova Gorica, 26. marec 2020

 

Spoštovani župani in županja,

 

Severno Primorska gospodarska zbornica vas kot zastopnica interesov gospodarstva Goriške statistične regije poziva, da v času izrednih razmer zaradi epidemije COVID-19 pomagate gospodarstvu na tak način, da odpišete podjetjem plačilo Nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ).

Zavedamo se, da NUSZ pomeni pomemben priliv v proračun občine, ne smemo pa zanemariti dejstva, da so se danes  in da se bodo še v prihodnosti podjetja znašla v velikih finančnih težavah zaradi izrednih razmer, ki gospodarstvu ne omogoča normalnega poslovanja.

Z ukrepom odloga plačila NUSZ-a bo lahko občina razbremenila podjetja in s tem pripomogla k izboljšanju likvidnostne situacije podjetij in k ohranjanju delovnih mest. Kot ste seznanjeni so nekatera podjetja v regiji v teh izrednih razmerah namreč ostala čez noč brez dela in prihodkov.

Severno Primorska gospodarska zbornica zato poziva vse občine goriške statistične regije k razbremenitvi gospodarstva in k takojšnjemu sprejetju ukrepa odpisa NUSZ-a v času izrednih razmer.

Prepričani smo, da lahko skupaj dosežemo boljše pogoje za delo gospodarstva, kar je zagotovo naš skupni cilj in da s skupnimi močmi prebrodimo izredne razmere, v katerih smo se znašli zaradi epidemije COVID-19.


GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.