Novice


Arhiv: Delavnica: Aktualno – možnost zmanjšanja stroškov podjetja z nadomestno izpolnitvijo kvote za zaposlovanje invalidov, 3. 12. 2014

GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBMOČNA ZBORNICA ZA SEVERNO PRIMORSKO NOVA GORICA 

vabi na

prestavitev primerov dobrih praks pri uveljavljanju nadomestne izpolnitve kvote zaposlovanja invalidov in mreže delodajalcev za izvajanje storitev zaposlitvene rehabilitacije

ki bo v sredo, dne 3. 12. 2014, na mednarodni dan invalidov

ob 13.00 uri, v prostorih GZS OZ, Sedejeva 2 a, Nova Gorica, I. nadstropje

Na predstavitvi bodo svoje izkušnje delili Grafika Soča d.o.o., Intra lighting d.o.o. in Želva d.o.o.

Delodajalci, ki zaposlujejo 20 delavcev ali več so dolžni zaposlovati invalide v okviru določenega deleža od celotnega števila zaposlenih delavcev. Delodajalec, ki ne izpolni kvote, je dolžan mesečno ob izplačilu plač obračunati in plačati v Sklad prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov v višini 70 % minimalne plače za vsakega invalida, ki bi ga bil dolžan zaposliti za izpolnitev predpisane kvote.

Delodajalci, ki kvoto že uveljavljajo, vam bodo predstavili praktične rešitve izvajanja nadomestne kvote in možnosti, da denar, ki ste ga delodajalci dolžni plačevati v sklad, prihranite tako, da sklenete pogodbo o medsebojnem sodelovanju z invalidskimi podjetji ali zaposlitvenimi centri in s tem  prihranite znesek, ki bi ga tudi sicer morali plačati v Sklad.

Pa ne samo to, denar ostane v lokalnem okolju v katerem delate in ustvarjate ter prispevate k  odprtju novih delovnih mest za invalide.

Srečanje  bo priložnost, da pridobite odgovore na morebitna vprašanja vezana na izpolnjevanje kvote in zaposlovanje invalidov.

Na srečanje vabimo vse, ki jih omenjena tematika zanima!

Prijave sprejemamo  najpozneje do 28. 11. 2014 do 12.00 ure preko elektronske prijavnice ali na email: nevenka.volk@gzs.si.

 

Več informacij na tel.: 05 330 60 30. 

Vljudno vabljeni!

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.