Novice


Arhiv: Kako uspešno pripraviti in prijaviti inovacijo na razpis? Zakaj in kako so nekatera podjetja postala svetovno uspešne blagovne znamke?

 

Gospodarska kriza sili podjetja, da ponovno razmislijo o svojem poslovnem modelu in se spopadejo s strateškim inoviranjem, ki vključuje tako izdelke kot tudi poslovne procese. Cilj je seveda zmanjšanje stroškov in povečanje prihodkov. Kako strateško inoviranje lahko povzroči spremembe odločilnih dejavnikov uspeha, ki za podjetje predstavljajo nov način ustvarjanja vrednosti?

Na tokratnem srečanju

primorskih podjetnikov

vam bomo v prvem delu predstaviti način, kako uspešno pripraviti in prijaviti inovacijo na Razpis z zbiranje prijav za podelitev priznanj inovacijam severno Primorske regije 2012. Kot pri vsaki vlogi na razpis je tudi tukaj pomembno, da prijavitelj razume kriterije in merila za ocenjevanje ter pripravi vlogo v skladu z njimi.

V drugem delu boste spoznali italijanski primer uspešnega prodora na svetovne trge

 

 

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo 13. marca 2013 ob 10.00 uri

na sedežu

GZS Območne zbornice za severno Primorsko,
Trg Edvarda Kardelja 3, Nova Gorica, 1. nadstropje

Predaval bo prof.dr. Roberto Biloslavo iz Fakultete za management v Kopru, soustvarjalec inovacijske šole na Primorskem po »design thinking« metodi, s katero se razvija nov pristop k strateškem inoviranju in partner v projektu KNOW US v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013.

Obravnavane teme in vprašanja:

  • Ø Ali poznamo inovacijske potenciale svoje panoge in svojega podjetja?
  • Ø Evolucija konteksta KNOW US
  • Ø Kako spremeniti cilj: od »igrati bolje od drugih«, v »spremeniti dosedanja pravila 
  •       igre«?
  • Ø Inovacijska šola – cilji in vsebine

Komu je srečanje namenjeno?

Na srečanje vabimo vse člane območne gospodarske zbornice, partnerje EEN mreže in druga inovativna podjetja z razvojnimi cilji in inovacijskimi rešitvami, ki se spogledujejo z vstopom na evropsko in globalno tržišče.

Na srečanju bomo imeli priložnost prediskutirati domače in tuje primere dobrih praks, seznaniti se z nadaljnjimi aktivnostmi projekta Know us, ki so namenjena podjetjem ter  podjetniškega druženja ob pogostitvi.

Udeležba je brezplačna.

Zaradi lažje organizacije srečanja vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na elektronski naslov oz.sev-primorska@gzs.si  ali po telefonu 05 330 60 30 najkasneje do 10. 3. 2013. 

 

Več informacij v prilogi.

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi