Novice


Arhiv: Povabilo na strokovno srečanje za delodajalce, z osrednjo temo: Spodbude pri usposabljanju in zaposlovanju sodelavcev

GZS Območna zbornica za severno Primorsko (OZ za severno Primorsko) in Območna služba Zavoda RS za zaposlovanje Nova Gorica (OS Nova Gorica) vas v ponedeljek, 17. 9. 2012, ob 13. uri vabita na brezplačno strokovno srečanje, ki bo potekalo v prostorih OZ za severno Primorsko (dvorana v 1. nadstropju), Trg Edvarda Kardelja 3, Nova Gorica.

Na srečanju vam bodo strokovni sodelavci Zavoda RS za zaposlovanje (Zavod) predstavili aktualne spodbude, ki jih delodajalci lahko uveljavljajo pri usposabljanju in zaposlovanju novih sodelavcev, in druge možnosti sodelovanja med Zavodom in delodajalci.


Obravnavali bomo naslednje teme:

1. Aktualni podatki o trgu dela na Severnem Primorskem

Kaj se dogaja na trgu dela na vašem območju, kaj kaže nacionalna in regionalna primerjava? Kako se giblje brezposelnost in kdo so brezposelni? Kakšno je povpraševanje delodajalcev, kateri poklici so najbolj iskani? Kako se giblje zaposlovanje in kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

2. Aktualne spodbude pri usposabljanju in zaposlovanju brezposelnih

V zadnjih nekaj mesecih je Zavod objavil šest javnih povabil, ki delodajalcem omogočajo nepovratna sredstva za usposabljanje in zaposlitev brezposelnih, ravno tako pa so na tem področju na voljo še nekatere druge spodbude. Izvedeli boste, kako jih lahko pridobite.

3 .Možnosti usposabljanja brezposelnih za potrebe delodajalcev

Zavod je v letu 2011 uvedel register zunanjih izvajalcev programov usposabljanja. To omogoča hitrejše odzivanje na potrebe trga dela in prilaganje povpraševanju delodajalcev. Izvedeli boste več o možnostih usposabljanja brezposelnih za delovna mesta, za katera težje najdete kandidate z ustreznimi znanji.

4.Projekt Povežimo znanje – Dobre prakse prenosa znanja in izkušenj med generacijami na področju dela

eim, Center razvoja človeških virov, d. o. o./Fundacija Prizma

Staranje prebivalstvain brezposelnost mladih sta danes eden temeljnih družbenih izzivov. Prav zato moramo v Sloveniji in podjetjih, ki tu poslujejo, uveljaviti nove načine za uporabo potenciala starejših in mlajših generacij in njihovega medsebojnega sodelovanja na delovnem mestu. Mladi z izmenjavo znanja in izkušenj veliko pridobijo in lažje vstopajo na trg dela, starejši pa ostajajo dlje časa dejavni in vitalni.

Ob predstavitvah posameznih vsebin bo čas namenjen tudi vašim vprašanjem, zato vas vabimo k aktivni udeležbi. Srečanje bo zaključeno predvidoma do 15. ure.

Izpolnjeno prijavnico pošljite po mailu

sonja.krivec@gzs.si

ali po faksu 33 060 31. Prijave zbiramo do 13.9.2012.

Veselimo se srečanja z vami.

Mirjam BožičLučila Hvala

Direktorica OZ za severno PrimorskoDirektorica OS Nova Gorica

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi