Novice


Arhiv: Poslovanje in izterjava v EU, 14.06.2012

Vabimo vas na 

SEMINAR S PRIROČNIKOM

POSLOVANJE IN IZTERJAVA V EU
v okviru projekta »Upravljanje terjatev malih in srednjih podjetij pri poslovanju v EU«

ki bo 14. junija 2012 ob 13.00 uri

v prostorih GZS Območne zbornice za severno Primorsko, Trg Edvarda Kardelja 3, v Novi Gorici.

Mala in srednja podjetja (MSP) so gonilna sila slovenskega gospodarstva saj predstavljajo več kot 90 odstotkov vsega slovenskega gospodarstva, vendar še vedno večinoma poslujejo v domačem okolju. Ovire jim predstavljajo predvsem nepoznavanje pravnih in ekonomskih posebnosti držav EU in načina poslovanja podjetij iz teh držav, hkrati pa je dodatna ovira tudi negotovost izterjave zapadlih obveznosti njihovih poslovnih partnerjev v tujini.

NAMEN SEMINARJA:

Namen in cilji Projekta so predstaviti temeljne postopke in pogoje pri poslovanju na trgih Evropske unije s poudarkom na postopkih izterjave terjatev do tujih poslovnih partnerjev.

Z namenom spodbuditi MSP k še večjemu poslovanju na EU trgih in iskanju priložnosti bomo na seminarju predstavili pomen pravočasnih informacij o poslovnih partnerjih in priložnostih na tujih trgih, ter najpomembnejše praktične nasvete o sklepanju pogodb ter zavarovanju obveznosti. Te informacije lahko bistveno pripomorejo k preprečevanju in izogibanju dolgotrajnim postopkom izterjave ali celo sodnim postopkom.

V primeru neplačila so pomembne veščine pravočasne in predvsem uravnotežene komunikacije ter pravilen pristop k poslovnemu partnerju neplačniku, ki ga MSP na dolgi in kratki rok ne želi izgubiti. Prikazali bomo možnosti, ki jih imajo MSP pri obveščanju in tudi izterjavi dolgov od neplačnikov, hkrati pa tudi možnost izvensodnega ter sodnih izvršilnih postopkov v EU, kot skrajno sredstvo.

Program s prijavnico objavljamo v pripetem dokumentu


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi