Novice


Arhiv: Vse o obveznem zavarovanju in drugih plačilih poslovodnih oseb in prokuristov, 15.05.2012

V a b i l o
na seminar

Vse o obveznem zavarovanju in drugih plačilih poslovodnih oseb in prokuristov,

ki bo

v torek dne 15. maja 2012 ob 13.00 do 15.30 ure

v prostorih GZS v Novi Gorici - Trg Edvarda Kardelja 3

S 1.1.2012 se je dokončno spremenil načina urejanja obveznega socialnega zavarovanja za lastnike zasebnih družb in zavodov, ki so poslovodne osebe- zavezanec za plačilo prispevkov za socialno varnost je zavarovanec sam, torej fizična oseba.

Navedena sprememba, kakor tudi sama obdavčitev izplačane nagrade poslovodji, pa v praksi še vedno » buri duhove«, zato vas vabimo na kratki seminar- delavnico, kjer boste pridobili, poglobili, potrdili ali pa samo osvežili svoje znanje o navedeni problematiki.

IZ VSEBINE:

  • Kdo so zavezanci za prijavo v zavarovanje po 1.1.2011 oz. 1.1.2012,
  • kakšen je prednostni »vrstni red« podlag za zavarovanje,
  • višina zavarovalne osnove za družbenike zasebnih družb in zavodov v RS, ki so poslovodne osebe (osnova za začetnike in zavarovalna osnova za leto 2012),
  • kdo oddaja OPSVL in kdo je plačnik prispevkov- primeri iz prakse, 
  • različni načini izplačila dohodka za vodenje poslovnega subjekta in obdavčitev le tega, 
  • kako je z izplačilom dnevnic, kilometrine, … v primeru poslovodnih oseb , 
  • kako je z obdavčitvijo dohodka izplačanega za delo edinemu družbeniku, ki je poslovodna oseba (pojasnilo DURS-a) 
  • davčno (ne)priznavanje prispevkov za socialno varnost družbenikov- poslovodnih oseb (Pojasnila DURS-a),
  • obdavčitev dohodka prokurista (dve možnosti !), 
  • obdavčitev dividend, »nepravih« dividend …

SEMINAR JE NAMENJEN:

direktorjem- lastnikom družb, vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

SEMINAR BO VODILA:

Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe, zato strokovne vsebine na predavanjih nenehno prepleta s praktičnimi primeri iz poslovanja. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj (NPK knjigovodja, NPK računovodja,…) s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer , kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS Območne zbornice za severno Primorsko znaša kotizacija 45 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 70 EUR + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in napitke. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3080 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 14.5.2012 do 15.00 ure na e-naslov sonja.krivec@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.