Novice


Arhiv: Slovenska podjetja bodo 26. novembra mladim spet odprla svoja vrata

DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA 

četrtek, 26. novembra 2015


Poleg osrednjega dogodka načrtujemo še dva spremljevalna dogodka, kjer bodo aktivno sodelovali mladi srednješolci. Glavni namen vseh prireditev je približati manj znane poklice in prispevati k lažji odločitvi za nadaljnje šolanje.

Slovenska podjetja bodo v četrtek, 26. novembra 2015, že drugo leto zapored odprla svoja vrata devetošolcem, njihovim staršem in učiteljem. Lani se je dogodka - tudi zaradi medijske podpore -  udeležilo več kot 2.500 učencev in staršev. Tako obiskovalci kot sodelujoča podjetja so zelo pozitivno ocenili ta dogodek, katerega glavni namen je bil približati manj znane poklice mladini in staršem ter tako pomagati pri lažji odločitvi za nadaljnje izobraževanje.

Zato smo Gospodarska zbornica Slovenije, Zavod RS za zaposlovanje in Zavod RS za šolstvo kot pobudniki in organizatorji lanskega dogodka ponovno pristopili k organizaciji le-tega. Letos bo Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše potekal od 16. ure dalje, svojo dejavnost pa bo predstavilo več kot 160 podjetij,  ki so se odzvala našemu vabilu za sodelovanjeKer želimo dogodek čim bolje izpeljati, smo se letos odločili za prijavo prek posebnega spletnega mesta danzakariero.si, kjer je možnih več kot 5.000 prijav.

V naši regiji bodo vrata odprli v naslednjih podjetjih:

·         Komunala Nova Gorica D.D.

·         Kolektor Sikom, d.o.o.

·         CPG D.D.

·         MLEKARNA PLANIKA D.O.O.

·         HIT d.d. Nova Gorica

·         GONZAGA-PRO D.O.O., PE Čepovan, PE Nova Gorica

·         TKK Proizvodnja kemičnih izdelkov d.o.o.

·         INTRA LIGHTING D.O.O.

·         SALONIT ANHOVO, gradbeni materiali, d.d.

·         GOSTOL-GOPAN d.o.o.

Fotogalerija





 

Arhivi