Novice


Arhiv: Prestižna nagrada za družbo Intra lighting

četrtek, 29. september 2016, 11:32

Šempetrsko podjetje Intra lighting, ki izdeluje svetila in z njimi opremlja velika podjetja, trgovine in hotele po vsem svetu, je zabeležilo nov uspeh. Za dizajn treh svojih izdelkov je družba prejela japonsko nagrado Good Design Award, ki je ena najprestižnejših na področju dizajna.

ŠEMPETER > Družba Intra lighting, ki jo vodita Marino in Marjeta Furlan (leta 2012 smo ju razglasili za gospodarstvenika Primorske), več kot 80 odstotkov svojih izdelkov izvaža v tujino, kjer osvetljuje prostore priznanih podjetij, kot so Microsoft, Adidas, Ikea distribucijski center v Dubaju in veriga hotelov Moxy, na milanski razstavi Expo pa so s svojimi izdelki opremili tudi paviljone Slovenije, Japonske in Estonije.

Na prestižnem oblikovalskem tekmovanju Good Design Award na Japonskem so navdušili s tremi svojimi najnovejšimi svetili, ki so jih poimenovali pipes R, glaser in hunter. S temi svetili so v kategoriji pisarniškega pohištva in razsvetljave tekmovali z več kot 4000 prijavljenimi izdelki.

 

Vir: Primorske novice, 29. 9. 2016, dostopno na http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Prestizna-nagrada-za-druzbo-Intra-lighting

 

Fotogalerija





 

Arhivi