Novice


Arhiv: BREZPLAČNO PREDAVANJE O REFORMI ZAKONODAJE S PODROČJA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV


Informacijski pooblaščenec RS in Severno Primorska gospodarska zbornica

vabita na BREZPLAČNO PREDAVANJE

O REFORMI ZAKONODAJE S PODROČJA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

v torek, 24. septembra 2019 ob 10.00 uri

v prostorih Severno primorske gospodarske zbornice, Sedejeva 2a, v Novi Gorici

Na delavnici se boste seznanili z novima pravnima aktoma - Splošno uredba o varstvu podatkov, ki jo uporabljamo od 25. maja 2018 in prihajajoči Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), ki za upravljavce pomenita precejšnjo širitev obveznosti in nalog, manjša in srednje velika podjetja pa za implementacijo zakonskih zahtev v praksi pogosto nimajo zadostnih virov (ustrezne kadrovske podpore, finančnih resursov za pogodbeno svetovanje itd.). Obenem Uredba širi nabor pravic posameznikov, upravljavcem pa nalaga, da posameznikom zagotavljajo pregledne in lahko dostopne informacije o obdelavi njihovih osebnih podatkov.

Informacijski pooblaščenec je z namenom izobraževanja manjših podjetij o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov zagnal nov projekt RAPiD.Si. (Raising Awareness on Data Protection and the GDPR in Slovenia), ki je namenjen izobraževanju manjših in srednje velikih podjetij ter posameznikov o reformi zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

V sklopu projekta je zaživela nova spletna stran www.upravljavec.si, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja, s katerimi se v praksi srečujejo predvsem obrtniki in majhna podjetja. Na spletni strani so na voljo  pojasnila in konkretni napotki, kako zadostiti zakonskim zahtevam s področja varstva osebnih podatkov in tudi neobvezujoči obrazci, ki so podjetjem lahko v pomoč.

Vse do konca septembra 2019 bo majhnim podjetjem na voljo tudi telefonsko svetovanje na brezplačni številki 080 29 00. Vsak delovni dan, med 8.30 in 12.30, bodo na voljo strokovni sodelavci Informacijskega pooblaščenca, telefonska številka pa je namenjena izključno podjetjem.

V naslednjih dveh letih bo Informacijski pooblaščenec v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in Gospodarsko zbornico Slovenije izvedel tudi 20 brezplačnih predavanj v osmih mestih po Sloveniji, vse lokacije in datumi pa bodo sproti objavljeni na spletni strani www.upravljavec.si.

Za vašo udeležbo se je treba prijaviti najpozneje do 20. septembra 2019 preko elektronske prijavnice.

Vabljeni k udeležbi!

EKIPA SPGZ

Fotogalerija

 

Arhivi