Novice


Arhiv: Brezplačna orodja za delo na daljavo

Spoštovani člani ZIT!

Razmere v poslovanju slovenskega gospodarstva se zaradi vpliva koronavirusa (SARS-Cov-2) vse bolj zaostrujejo. GZS intenzivno in stalno analizira stanje, Vlada Republike Slovenije bo tudi z našim sodelovanjem sprejela ukrepe za ublažitev teh posledic. Na spletnih straneh GZS lahko redno spremljate zbrane novice s tega področja tukaj.

 

Nove razmere nas silijo v nove načine dela, na delo na daljavo, na virtualno sestankovanje in še bolj digitalno podprto skupinsko delo. Če je za nas v IKT panogi to morda nekaj relativno normalnega, pa za mnoge panoge (in starejše generacije) to vsekakor ni. Vendar razmere bodo marsikoga prisilile v nov način dela in v nove navade. Verjamem, da bodo »digitalni« načini dela tako še hitreje postali realnost. Če bomo to izkoristili, lahko naredimo pomemben korak naprej v digitalni preobrazbi načina dela oz. družbe. Izkoristimo to priložnost kot IKT branža!

 

Spodaj objavljamo ponudbi naših članov Xlab in Microsoft, ki omogočata podjetjem časovno omejeno brezplačno uporabo orodij za oddaljen dostop. Ti dve ponudbi gresta tudi do drugih članov GZS. Hkrati se moramo zavedati, da postaja v novih pogojih dela digitalna infrastruktura še toliko pomembnejša, obremenjenost omrežja in naša odvisnost bo vse večja. Veseli smo ukrepov Telekoma Slovenije v zagotavljanje kritičnih storitev in dodatnih naporov v tej smeri in verjamem da bodo podobno storili tudi drugi operaterji.

 

V kolikor ima še kdo od vas posebno ponudbo, ki lahko pomaga podjetjem v novih razmerah, ste vabljeni, da nam jo posredujete. Na prošnjo Skupnosti občin Slovenije vas vabimo, da tisti, ki sodelujete z občinami, tudi njim pomagate v teh razmerah.

 

 

Svetujemo vsem svojim članom, da omogočijo delo od doma v maksimalni možno meri in da to tudi ustrezno odredijo svojim zaposlenim.

 

Združenje za informatiko in telekomunikacije je skupaj s svojima članoma  Xlab in MIcrosoft pripravil posebno ponudbo in informacijo o brezplačnih orodjih za delo na daljavo, ki jih lahko uporabite v teh časih, ko boste delali od doma.


Ponudba Podjetja Microsoft  in podjetja XLAB

 

Želim vam, da ostanete zdravi! 

Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije

Fotogalerija





 

Arhivi