Novice


Arhiv: Potovanje serviserjev v Nemčijo

V vednost vam posredujemo odgovore Slovenske gospodarske zveze iz Celovca in Münchenskega konzulata glede poti na relaciji SLO-A-D in izvedbe del v Nemčiji.

odgovor Münchenskega konzulata:

"Nemčija se zelo trudi, da bi gospodarstvo v aktualni situaciji kar najmanj trpelo. Vseeno smo zadevo preverjali tudi neposredno z nemško mejno policijo.  Vsekakor vaši serviserji za prehod avstrijsko-nemške meje potrebujejo potrdilo nemškega partnerja, iz katerega izhaja, da jim dobavljate blago, ki ga ni mogoče uporabiti brez predhodnega šolanja s strani vaših serviserjev v delovnem okolju naročnika, zato je njihova prisotnost na lokaciji naročnika nujno potrebna. Predlagamo, da potrdilo vsebuje tudi osebne podatke serviserjev. Izkaz nujnosti mora biti obvezna sestavila potrdila nemškega partnerja." 

Dragica Urtelj, Generalni konzulat Republike Slovenije v Münchnu

in še odgovor Slovenske gospodarske zveza iz Celovca:

"Glede mejnih prehodov med Avstrijo in Slovenijo trenutno ni kakšnih večjih izzivov. Sicer so z današnjim dnem zaprli številne (51) male prehode, a vsi pomembnejši – npr. Karavanke - so odprti in posebnih zahtev ni: https://www.sgz.at/news/detail/sl/shtevilni-mejni-prehodi-med-avstrijo-in-slovenijo-zaprtiMed Nemčijo in Avstrijo pa je trenutno omejen promet – V smeri AT->DE pišejo, da rabiš »dober razlog« (triftiger Grund) za prehod. "

Slovenska gospodarska zveza v Celovcu (Slowenischer Wirtschaftsverband Kärnten)

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi