Novice


Arhiv: Vabimo vas na virtualen posvet: KAKO SE PRIPRAVITI NA INŠPEKCIJSKI NADZOR?

 

VABILO

V okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)« vas vabimo na posvet

z naslovom

»KAKO SE PRIPRAVITI NA INŠPEKCIJSKI NADZOR?«

Posvet bo potekal virtualno v
TOREK, 3. 11. 2020 od 11:00 do 12:30 ure

Eden ključnih pogojev za uspeh podjetja je uspešno sodelovanje med delodajalcem in delojemalci. V ta namen mora delodajalec zagotavljati pogoje za varno in dostojno delo delavcev, še posebej v okoliščinah, v kakršnih smo trenutno. Zelo pomembno je, da delodajalec zakonske predpise, s katerimi so določeni ukrepi za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu, pravilno razume ter izvaja in da zna komunicirati s strokovnjaki s področja varnosti in zdravja pri delu, ki mu pri tem pomagajo.

PROGRAM:

  1. pravne podlage (postopkovni in materialni predpisi),
  2. inšpekcijski postopek (potek, pravice in obveznosti),
  3. strokovna pomoč (strokovni delavec, izvajalec medicine dela),
  4. ocenjevanje tveganj (kako se lotiti ocenjevanja tveganj, kaj moramo upoštevati, …),
  5. ukrepi (smiselnost, namen, zakonsko določen minimum, posledice),
  6. dokumentacija,
  7. vprašanja in odgovori.

IZVAJALEC:
Roman Lubec, univ.dipl.inž.stroj. je zaposlen na inšpektoratu RS za delo od leta 1997, kjer je več kot 20 let opravljal delo inšpektorja za varnost in zdravje za delo. Pred tem je delal v gospodarstvu kot vodja tehnologije v TVT Boris Kidrič Maribor, v.d. direktorja podjetja Vzdrževanje in transport d.o.o. ter vodja investicij in vodja mednarodnega projekta Eureka - Isytrans v delovni organizaciji Tirna vozila d.o.o.. Od leta 2017 dela na projektu IRSD »Odpravimo konflikte na delovnem mestu«, kjer skozi predavanja in strokovno pomoč posreduje informacije delodajalcem, kako razumeti in urejati področje varnosti in zdravja pri delu.

UDELEŽBA:

Posvet je namenjen kadrovskim delavcem, odgovornim v podjetjih za varstvo pri delu, podjetnikom

PRIJAVE: Prosimo, da udeležbo vseh pisno potrdite preko: >>>Prijavnega obrazca, najkasneje do 2.11. 2020

Omejitev glede prijav na posamezno podjetje NI!

VEČ O E-IZOBRAŽEVANJU:

E-izobraževanje bo potekalo preko aplikacije MS Teams. Za sodelovanje na e-izobraževanju potrebujete računalnik z internetno povezavo, mikrofonom, brskalnikom Google Chrome ALI nameščeno aplikacijo MS Teams.

Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na e-izobraževanju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Vabljeni!

 

Alenka Gračnar

svetovalka

Gospodarska zbornica Slovenije

Zasavska gospodarska zbornica

Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi

t: +385 (0) 3 56 34 375

e: alenka.gracnar@gzs.si w: www.gzs.si/oz_zasavje

 

Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru izvajanja dejavnosti Gospodarske zbornice Slovenije in uporabili v skladu z določili 72. člen ZVOP-1 v ZEPT-1B. Svoje podatke lahko kadarkoli pregledajo in popravijo svoje popravke ali izbrišejo, da preklopijo na soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste ljudi, v odjavnem lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo » Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava «.

Fotogalerija





 

Arhivi