Novice


Arhiv: Obvestilo: v Plavah in Ročinju nameščena stacionarna radarja

Obveščamo vas, da je Občina Kanal ob Soči z namenom zagotavljanja varnosti v cestnem prometu v naseljih Plave in Ročinj postavila stacionarna radarja. Želja je umiriti promet in s tem zagotoviti boljšo prometno varnost domačinov in udeležencev v prometu.

Plave predstavljajo strnjeno naselje z nepreglednimi priključki na državno cesto, brez možne ureditve površin in prehoda za pešce, v Ročinju pa se problem prekoračene hitrosti največkrat pokaže na dolgem 12-metrskem prehodu za pešce. Statistika informativnih meritev že postavljenih merilnih tabel »Vi vozite« dokazuje, da dosedanji izvedeni ukrepi želene umiritve hitrosti niso dosegli, zato se je občina na pobudo občanov odločila, da v omenjenih naseljih poostri ukrepe.

Od dne 9. 2. 2021 dalje so morebitne prekoračene hitrosti tudi kaznovane.

Na občini upajo, da bosta postavljeni napravi pozitivno sprejeti in posledično v veliki meri pripomogli k varnosti vseh udeležencev v prometu in h kulturi vožnje nasploh. Sicer pa izbrani lokaciji žal nista edini, kjer so zaznane prekoračitve, zato pozivamo občane in obiskovalce občine Kanal, da vožnjo prilagodijo omejitvam in razmeram na naših cestah.


 

Fotogalerija

 

Arhivi