Novice


Arhiv: Razvito novo orodje RADAR izvoza storitev za povečevanje uspešnosti izvoza storitev naprednih proizvajalcev v osrednji Evropi

Razvito novo orodje RADAR izvoza storitev za poveevanje uspenosti izvoza storitev naprednih proizvajalcev v osrednji Evropi Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica

V okviru projekta ProsperAMnet razvito novo orodje RADAR izvoza storitev za povečevanje uspešnosti izvoza storitev naprednih proizvajalcev v osrednji Evropi

Zaradi nenehne konkurenčnosti in stalno spreminjajočega se povpraševanja, veliko "naprednih proizvajalcev" ( Advanced Manufactures Networks) vključuje industrijske storitve v svojo ponudbo. Zlasti za mala in srednja podjetja sta prodaja ter izvoz lastnih industrijskih storitev ključni strateški dejavnik vrednosti in konkurenčnosti podjetja. Za uspešno poslovanje v storitveni dejavnosti je potrebno prilagoditi različna območja znotraj samega podjetja, polega pa je ključnega pomena nenehno merjenje lastnega razvoja.

Glavni cilj triletnega projekta ProsperAMnet (Progressing Service Performance and Export Results of Advanced Manufacturers Networks) je razvoj dveh inovativnih spletnih orodji (Monitor  uspešnosti storitev in Radar izvoza storitev) za podporo naprednih proizvajalcev v različnih srednjeevropskih državah, s čimer bi vključeni deležniki izboljšali prodajo industrijskih storitev in identificirali storitve, ki jih je mogoče uspešno izvažati.

orodje MONITOR USPEŠNOSTI STORITEV

Monitor se nanaša na podjetja z naprednimi poslovnimi storitvami (Advanced Manufactures), ki svojo dejavnost v Sloveniji opravljajo v enem izmed naslednjih sektorjev:

- proizvodnja računalnikov, elektronskih in optičnih izdelkov (SKD 26)

- proizvodnja električnih naprav (SKD 27)

- proizvodnja drugih strojev in naprav (SKD 28)

Monitor prepoznava interne prednosti v podjetjih, ter prispeva k izboljšanju uvajanja, prodaje in upravljanja storitev, povezanih z izdelki in rešitvami. Storitve so namreč zelo pomembne za uspešnost proizvodnih podjetji. Za uspešno poslovanje v storitveni dejavnosti je potrebno prilagoditi različna območja znotraj samega podjetja, poleg tega pa je ključnega pomena nenehno merjenje lastnega razvoja. Znotraj monitorja so tako na voljo določena priporočila za ukrepe in merjenje uspešnosti, kot tudi priporočila drugih proizvajalcev. Monitor ISE vam daje natančno analizo trenutnega stanja pri storitveni dejavnosti v vašem podjetju ter primerjavo z drugimi podjetji, ki so vpisane v ISE monitor. Uporaba Monitorja ISE je brezplačna, vsi podatki se obravnavajo zaupno.

Monitor je javno dostopen preko spodnje povezave. 

GO TO MONITOR

 

orodje RADAR IZVOZA STORITEV

 

Orodje RADAR je eden glavnih ciljev projekta ProsperAMnet. S tem spletnim orodjem se  s pomočjo "umetne inteligence" zbirajo in črpajo vsi podatki o izvoznih trgih in značilnostih določenih sektorjev. Napredni proizvajalci (AMs) na ta način pridobijo podatke o pogojih za izvoz storitev na nove trge ali regijo. Za razvoj tega orodja so partnerji projekta do sedaj pregledali več kot 1000 spletnih strani raznih podjetji. Veliko število je nujno, da se  s pomočjo "umetne inteligence" zbirajo pravilni podatki. Poleg tega organizacije za podporo podjetništvu zbirajo t.i. "primere uporabe", na podlagi katerih se ugotavlja, kakšne podatke podjetja pričakujejo iz spletnega orodja radar, da bodo imela od tega koristi.

 

Projekt ProsperAmnet podpira vse "napredne proizvajalce" (AMs) k izboljšavi in prepoznavi vseh prodajno-industrijskih storitev, ki jih je in bo mogoče uspešno izvažati. S pomočjo orodja "RADAR izvoza storitev" najdete odgovore na vprašanja, kot so:

  • Katere prodajno-industrijske storitve se ponujajo na vašem ciljnem trgu?
  • S katerimi podjetji lahko sklenete partnersko sodelovanje?
  • Kateri nacionalni in mednarodni konkurenti so že dejavni na vašem trgu?
  • Katere so potencialne nove stranke na ciljnem trgu?

Vabimo vas k ogledu kratkega predstavitvenega videa: Interreg CE 1569 ProsperAMnet - How does the Service Export Radar work?

GO TO RADAR

Komercialisti, nabavniki, serviserji...vsi, ki iščete poslovne priložnosti na novih trgih vabljeni v sredo, 13. oktobra 2021 ob 13h na delavnico  "Z digitalnimi orodji in s pomočjo umetne inteligence do pospeševanja izvoza ter novih poslovnih priložnosti", kjer boste imeli možnost tudi preizkusiti orodje "RADAR izvoza storitev", ki s pomočjo posebnega algoritma ter “umetne inteligence” pomaga naprednim proizvajalcem v procesu odločanja glede izvoza storitev na nove, za vas ključne trge. Dogodek  je brezplačen in bo potekal v "hibridni obliki".
Vabljeni k zgodnji prijavi, saj je število mest pri dogodku "v živo" omejeno.

 

Fotogalerija

 

Arhivi