Novice


Arhiv: Spremembi in dopolnitvi odloka PCT

1. V sredo, 29. septembra 2021, je Vlada Republike Slovenije na redni seji sprejela Odlok o spremembi in dopolnitvi odloka o načinu izvajanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (v nadaljevanju: sprememba in dopolnitev odloka) in ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije št. 155/2021. 

Spremembo in dopolnitev odloka lahko najdete na naslednji povezavi: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-2979/odlok-o-spremembi-in-dopolnitvi-odloka-o-nacinu-izpolnjevanja-pogoja-prebolevnosti-cepljenja-in-testiranja-za-zajezitev-sirjenja-okuzb-z-virusom-sars-cov-2.

Novosti, ki jih prinaša sprememba in dopolnitev odloka sta naslednji, in sicer:

  • gostom ob pogoju izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v zaprtih javnih krajih in prostorih, kjer se nudi tudi hrana in pijača, ni potrebno uporabljati zaščitne maske. Izjema velja za vse zaprte javne kraje in prostore, ne glede ali gre za gostinsko dejavnost, ki se opravlja v zaprtih prostorih ali za pogostitev na prireditvah v zaprtih prostori in
  • nova točka, ki določa, da uporaba zaščitne maske ni obvezna za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC (preboleli in cepljeni) v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

Spremembi in dopolnitvi odloka začneta veljati v petek, 30. septembra 2021.

2.  Vse novosti glede odlokov lahko najdete na spletni strani: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Za%C4%8Dasne-prepovedi-in-drugi-odloki pod zavihkoma: »Q&A glede vladnih odlokov! in »Dodatne informacije glede vladnih Odlokov«.

Ekipa GZS SPGZ.

Fotogalerija





 

Arhivi