Novice


Arhiv: Dan Afrike - vabilo na spletni dogodek

V sredo, 26. maja 2022, bo potekala 11. mednarodna konferenca Dan Afrike. Dogodek na visoki ravni bo potekal pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v okviru BSF, v soorganizaciji z Evropsko komisijo in Chatham House.

Konferenco bo otvoril PRS Borut Pahor, z uvodnim nagovorom pa bo nastopil MZZ dr. Anže Logar. Na ministrski ravni je pričakovana udeležba ministrov za zunanje zadeve Gane, Namibije, Gvineje Bissau in Estonije ter ministra za komunikacije in digitalno gospodarstvo Nigerije. Med častnimi govorci je pričakovana tudi udeležba generalne direktorice Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) Audrey Azoulay ter potrjena udeležba komisarke Evropske unije za mednarodna partnerstva Jutte Urpilainen ter komisarja za izobraževanje, znanost, tehnologijo in inovacije Afriške unije prof. Mohammeda Belochineja. Konferenco bo zaključil državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Stanislav Raščan.

Tema letošnje konference je "Afrika in Evropa: Sodelovanje na področju digitalnega prehoda in novih tehnologij''. Strokovnjaki bodo na treh okroglih mizah preučevali, kako lahko sodelovanje med Afriko in Evropo krepi razvoj digitalizacije in novih tehnologij.

Osnutek programa konference (v slovenščini in angleščini) najdete v priponki. Prijava je dostopna preko spletne strani https://bledstrategicforum.org/africa-day/

11. Mednarodna konferenca Dan Afrike - program.pdf                                            11. Mednarodna konferenca Dan Afrike - programa ANG.pdf

Uradni del konference bo dopolnil kulturni program, ki bo dan pred konferenco, 25.5.2022 ob 19h30, izveden v koprodukciji literarno-plesne iniciative Afrike (KUD Baobab, Zavod Diaspora, Serija pogovorov o afriški literaturi) ter Založbe/*cf. in Divje misli, na Vodnikovi domačiji v Ljubljani. Prilagamo tudi letak za najavo spremnega kulturnega programa.

Pri organizaciji dogodka ima pomembno vlogo tudi Primorska gospodarska zbornica, saj so izvedbo panela na temo gospodarskega sodelovanja na MZZ zaupali prav njim.

Vljudno vabljeni.

Fotogalerija

 

Arhivi