Novice


Arhiv: VIRI FINANCIRANJA

Viri financiranja

Borzen je v okviru ukrepov za obvladovanje kriznih razmer na področju oskrbe z energijo objavil Javni poziv JP-OVE-01 za dodeljevanje pomoči v obliki neposrednih nepovratnih sredstev za investicije v nove proizvodne naprave iz obnovljivih virov energije za proizvodnjo električne energije in toplote ter za hranilnike električne energije in toplote v kombinaciji s proizvodnjo energije. Pomoč se bo dodeljevala za naložbe v nakup in vgradnjo nove proizvodne naprave ali nove proizvodne naprave v kombinaciji z novim prigrajenim hranilnikom. Upravičeni subjekti so prijavitelji, ki so vpisani v sodni oz. poslovni register ter izkazujejo registrirano dejavnost glede proizvodnje električne energije ali toplote. Skupna višina razpisanih sredstev je 80 milijonov evrov, vlogo pa lahko oddate do zaključka javnega poziva, ki bi objavljen v Uradnem listu RS. Več.

 

SID banka in gospodarsko ministrstvo sta vzpostavila nov posojilni sklad v višini 100 milijonov evrov. Slovenskemu gospodarstvu je iz tega sklada za reševanje likvidnosti in podporo investicijam na voljo ugodno financiranje po Programu ORMG2. Program je namenjen financiranju tehnološkega razvoja in drugih investicij ali financiranju likvidnosti (obratnih sredstev) v podjetjih, prizadetih zaradi ukrajinske in energetske krize. Gospodarske družbe, samostojni podjetniki in zadruge lahko pridobijo od 100.000 evrov posojila, financira pa se do 85 % vrednosti naložbe oz. upravičenih stroškov. Skrajni rok za odobritev kredita je 4. 10. 2025 oz. do porabe sredstev, ostale pogoje si lahko preberete tukaj.

 

Finančni produkt BIZI LIKVIDNOST Slovenskega regionalno razvojnega sklada je posojilo za mikro, mala in srednje velika podjetja, katerega namen je zagotavljanje likvidnostnih gospodarskih subjektov zaradi poplav 2023 in/ali posledic energetske krize. Skupni razpisani znesek je 20 milijonov evrov, vlagatelji pa lahko vlogo oddajo do 8. 12. 2023 oz. do porabe sredstev. Več.

Fotogalerija





 

Arhivi