Novice


Arhiv: O srečanju gospodarstvenikov z župani občin Bovec, Idrija, Cerkno, Kanal, Kobarid, Tolmin in Brda v Bovcu, 4. 3. 2020

Sedem županov Tolmina, Kobarida, Bovca, Idrije, občine Cerkno, Brd in županja občine Kanal ob Soči je prisluhnilo potrebam v prostoru in predstavilo konkretne ukrepe, ki jih izvajajo v posamezni občini za uspešen razvoj in rast gospodarstva. Strinjali so se, da bi se morali večkrat usesti za skupno mizo in prisluhniti potrebam in pobudam, predvsem pa v bodoče igrati bolj povezovalno vlogo pri nekaterih regijskih projektih. Kar nekaj izzivov je namreč skupnih, pri reševanju le teh pa bi lahko sodelovali tudi z domačo gospodarsko zbornico, ki ima povezovalno in svetovalno vlogo.

Arhiv: Nekaj informacij ZZZS, ki vplivajo na obračun in pripravo zahtevkov za refundacije

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije sporoča nekaj informacij, ki vplivajo na obračun in pripravo zahtevkov za refundacije.

Arhiv: GZS uspela s ključnimi predlogi dopolnitev NEPN-a

Med drugim je v zadnjem dokumentu NEPN vključena izraba vodnih virov že v prvem desetletju do leta 2030. Upoštevano je naše priporočilo po jasni opredelitvi industrije, ki se deli na ETS zavezance in ostalo industrijo, in bolj jasnimi, ločenimi cilji zanje. Dopolnjeni so tudi ukrepi glede obnovljivih virov energije, kar omogoča nadaljevanje investicijskih aktivnosti. V NEPN zapisane dopolnitve gospodarstva so ključnega pomena za nadaljnji trajnostni razvoj energetsko intenzivne industrije in slovenskega gospodarstva ter za prihodnost Slovenije kot celote.

Arhivi