Novice


Arhiv: Gospodarski forum Primorsko - notranjske regije

Vabimo vas na Gospodarski forum s posebnim gostom Dimitrijem zadelom, ki bo v četrtek, 23. januarja 2020 ob 16h na GZS Regionalna zbornica Postojna, Cankarjeva 6, Postojna.

Arhiv: Najvecji izziv je ugotoviti, kako umetna inteligenca pride do rešitev

Emily Mansfield, glavna ekonomistka za Evropo v podjetju The Economist Intelligence Unit, se zaenkrat še ne boji, da bi nas umetna inteligenca lahko ogrozila. »Naloge umetne inteligence so morda res precej široko zastavljene, toda niso še zmožne človeške prefinjenosti,« je pojasnila za Glas gospodarstva. Mlada znanstvenica znotraj podjetja sicer vodi raziskovalno ekipo, ki zagotavlja objavo visokokakovostnih analiz, s katerimi skušajo predstaviti razvoj in uporabo umetne inteligence v družbi, industriji in ekonomiji.

Arhiv: Dodatek št. 3 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

Dodatek, ki je začel veljati s 1. januarjem 2020, vsebuje novo tarifno prilogo in določa najnižji polni znesek regresa za letni dopust za leto 2020, ki znaša 1.050 € in velja do določitve novega zneska.

Arhiv: Po novem letu prihaja do sprememb

Finančna uprava RS opozarja na dve spremembi, povezani s carinskim postopkom, ki stopata v veljavo s 1. januarjem 2020. Preberite več v prispevku, objavljenem v decembrski številki revije GG.

Arhiv: Osnova za obračun dodatkov po novem

Po 1. januarju 2020 se bodo dodatki obračunavali od osnove, ki jo predstavlja osnovna plača delavca po pogodbi o zaposlitvi, doplačalo se bo doplačilo do minimalne plače v breme delodajalca, nato pa se bodo priračunali dodatki na znesek 940 evrov, torej novo minimalno plačo.

Arhiv: Z najavo mest za vajence začnite že zdaj

Leto 2019 je bilo na področju vajeništva polno aktivnosti. Že v začetku leta smo predstavniki GZS sodelovali na kariernem sejmu Informativa in informativnih dnevih za bodoče dijake/vajence ter njihove starše na šolah, kjer smo predstavljali različne programe. K sodelovanju smo povabili tudi predstavnike podjetij, tako da so mladi in njihovi starši prejeli informacije o perspektivnih poklicih iz prve roke.

Arhivi