Novice


Vprašalnik o državni pomoči 2020

Vljudno vas vabimo k izpolnitvi vprašanj o državni pomoči v letu 2020. Z vašimi odgovori bomo dobili popolnejšo sliko o tem, kako so na vaše poslovanje in premagovanje posledic Covid-19 vplivali sprejeti državni ukrepi, pomagali pa nam bodo tudi pri oblikovanju predlogov za izboljšave obstoječih in novih predlogov. Anketa vam bo vzela manj kot 10 minut časa.

PREDLOG ZAKONA O DODATNIH UKREPIH ZA OMILITEV POSLEDIC COVID-19 (PKP8)

Vlada je na seji dne 25.1.2021 sprejela predlog Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države. Predlog zakona še ni bil obravnavan v Državnem zboru in še ne velja.

BREZPLAČNA PREDAVANJA: ENERGETSKA UČINKOVITOST V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH

V okviru evropskega projekta SMEmPower Efficiency vas vljudno vabimo na BREZPLAČNA spletna predavanja, kjer po opravljenih predavanjih in izpitu pridobite potrdilo za opravljeno izobraževanje programa ENERGETSKA UČINKOVITOST V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH. Prvi termin predavanj se začne 2.2.2021 ob 12. uri.

Arhiv: Aljoša Bagola: Kako biti v redu

Živimo v času, ko pozabljamo živeti. Zadržujemo se pretežno v svoji glavi, kjer opletamo z nemirnimi mislimi in hlastamo za vznemirjenji, da vsaj za hip odmislimo skrbi, ki nas nepretrgoma grabijo za vrat, nas opozarja Aljoša Bagola. Iz bogate zakladnice njegovega znanja in izkušenj, ki jih bo delil z nami v ekskluzivni digitalni različici, podajamo nekaj kratkih iztočnic, ob katerih se velja ustaviti in zamisliti... in priti po več.

Priporočila Eurochambres italijanskemu predsednikovanju B20

V skladu z nedavno objavljeno Global Economic Survey 2021, ki smo jo v EUROCHAMBRES pripravili v okviru Global Chamber Platform, je predsednik EUROCHAMBRES Christoph Leitl poslal italijanskemu predsednikovanju B20 priporočila za hitro, inkluzivno in vzdržno ekonomsko okrevanje s poudarki na pospeševanju potrošnje ob spoprijemanju z naraščajočo brezposelnostjo v svetovnih regijah kot posledice uničujočih učinkov COVID-19, povečevanju vlaganj v R&D in prevzemu vodilne vloge za zaustavitev pretečega protekcionizma, ki ogroža optimistične napovedi gospodarske rasti v 2021.

Arhiv: Anketa: Družbena odgovornost do zaposlenih

Z vprašalnikom želimo preveriti informiranost in ozaveščenost podjetij/organizacij na področju družbene odgovornosti, odnos do certifikatov in nagrad ter izvajanje projektov in aktivnosti s področja družbene odgovornosti. Raziskava bo odprta do 25. februarja 2021 in je anonimna. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo le 10 minut. Vabljeni k sodelovanju.

V Srbijo brez PCR testa, če se samo-prijavite srbski zbornici

Od 21. januarja 2021 poslovneži lahko vstopajo v Srbijo brez predložitve negativnega PCR testa na meji. Pogoja za takšen vstop sta najava poslovnega obiska s podrobnostmi na e-naslov Privredne komore Srbije ter opravljen negativni test RT-PCR ali antigen test v roku 24 ur po vstopu v Srbijo.

Mnenje MDDSZ: Odprtje vrtcev in šol ter uveljavljanje odsotnosti z dela zaradi višje sile

Glede na okoliščino odpiranja vrtcev in šol na MDDSZ pojasnjujejo, da v primerih, ko bo zagotovljeno varstvo vrtčevskih otrok in se šolanje otrok ne bo več izvajalo na daljavo, na splošno ne bodo več podane okoliščine višje sile zaradi varstva. Odsotnost z dela zaradi višje sile zaradi varstva pa bo možno uveljavljati npr. v regijah, kjer se vrtci in šole še ne bodo odprli, v primeru karantene otroka, v primeru, ko se bo šolanje na daljavo še vedno izvajalo za učence 4. in 5. razreda.

Arhiv: Spletna Start Circles konferenca povezovanja R&B na področju lesnih in plastičnih materialov

Predstavljene bodo obstoječe R&R kompetence na področju krožnega gospodarstva, s poudarkom na plastičnih in lesnih materialih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.